Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Шарж


ИЗ КАМПАНИЯТА НА ЕДИН КАНДИДАТ-КМЕТ НА ТЕРИТОРИЯТА:

УВАЖАЕМО СТАДО, СКЪПИ МАТРИЯЛ, ОВЦЕ МОИ БЕЗЦЕННИ,

Знам, а и вие знаете, че и за чеп за зеле не ставам. Затова последното ми спасение е да ме изберете отново за кмет. Всеизвестно е, че от кмета не се очаква да разбира нищо. . От кмета се изисква да може да се подписва /аз мога с кръстче и заврънкулка/, както и да има подход към инвеститорите. Също да е благодарен на спонсорите си, които са го издигнали и му помагат… БЕЗКОРИСТНО. Аз тез неща ги мога. И съм много благодарен.

 Скъпо стадо, ще ви управлявам така, че и на внуците си ще разправяте за моето управление със сълзи на очи. Направеното от мен, десет мандата след това ще го оправяте. Ще се запиша в историята на града. Конкретно какво ще направя за вас. Тук ми дадоха един списък с обществени поръчки. Гарантирам ви, че ще продължа да ремонтирам всичко, за което се сетите с вашите пари. Ще ви правя пътища – всяка година преди избори, защото ги изтърквате с гумите на колите и обувките. Ще ви направя градинки и фитнеси на открито, кат ви гледам, на тия години как сте се обездвижили и с тия бастуни. Движение, движение...повече движение. Ама не ми възразявайте, че сте дърти. Ще спортувате. Ако пукнете, тъкмо държавата ще спести пенсии. Ми не бъдете таквиз егоисти. Вижте мене: РАБОТА, РАБОТА, РАБОТА. И на плаката ще го видите. Аз не се оплаквам и ти стадо мое недей да мрънкаш.

Ще ви продължа да правя безплатни детски градини. Ама не за всички. За матриялът, който единствен остана и гласува за мен. Той си знае кой е. И безплатен транспорт ще има. Нищо, че е частен, вие, така или иначе ще си платите за всичко. Сега няма да спорите с мен, че не може. Може, след като ви обещавам, значи съм ви обещал!

 И безработицата ще намаля. Ей тук, гледайте имам списък на родата. На всички тях работа ще намеря, така безработицата ще намалее. На повечето през предните мандати намерих, и къщи за гости им построих, че да има къде децата им да играят. Като казах децата, то и за тях трябва да мисля ,че растат … и те собствени къщи за гости и работа ще почнат да искат. А майките им и бащите ако не ги бях взел в общината къде другаде щяха да ги вземат, не знам. Защото им завиждат, че са много умни и кадърни, нищо, че не са учили, то тия с виШото кво на голяма работа ми се правят.... Само ме изберете пак и веднага почвам да ви оправям. От първия ден, както се казва. Идвате, пускате си молбата в кръглата папка и ви оправям. Ако искате, може и да повторите и потретите. Резултатът ще е същият. Защото аз с други  отговорни неща ще се занимавам – обществени поръчки ще разпределям и договори за обслужване ще сключвам. Няма ма разсейвате в тез важни задачи. После пак ще питате защо нищо не съм свършил. Ама, ха де... А, данъците ли? Тях всичките ще намаля. Нямате грижа. Само ме изберете. Ама нали разбирате, че то държавата казва. Пък и заплати трябва да се плащат....Бе, помнете си там, че ще намаля данъците, после ще го мисля..., но вий не му мислете. И друго отдавна си мисля, че транспортът трябва да се подобри. Ми кви са тия стари коли, срам за общината. Всички мислят, че сме западнали и бедни. Като пак ме изберете, няма да е тъй. Веднага ще се видят нови коли по булеварда, от бащината къща до общината. Ще започна със служебния автомобил, че стария гони десетака. Първия мандат си взех, втория личен си взех, ама третия....харесал съм си един Мерцедес с кожени седалки, затоплящи, кво да не искате да ми изстинат задните части, докат се трудя за вас. И с телевизорче вътре, че кметът трябва да е в час с новините.

 Матриял мой, стадо безценно, на вас разчитам. Ей, на, казвате, че не се интересувам от вас. Ами на всички избори вижте как се интересувам, неблагодарници такива. И какви хубави неща ви обещавам. Мечтайте бе овце, мечтайте как ще ви оправя. Ай стига ви толкоз, отивам в телевизията и там да обясня колко съм хубав, честен и свестен. И да ме изберете пак, ей. То това е договор. Обществен май беше, нищо че предишните не ги изпълних. Този е друг. С насрещни престации, видяхте ли, зарад вас купешки думи научих. Затуй, който иска с мен договора да сключи, ей го моя мениджър Джеджиту, сключвате го с него, плащаме ви и ме избирате. Аз кмет, вие – петдесетарка. Нали просперираме, знаете ли колко мръвка може да се купи с толкоз пари. Ако доведете цялото си семейство, предлагаме и бонус-отстъпка, на човек по двайсе. Тъй де не бъдете алчни, аз от ШТЕДРИЯ съм по щедър.

Ай, чао, до изборите! Опичайте си акъла, че да не обърна другия край.

Ако въпреки мулетата, туристите и заплахите ги  загубя, то другия край да не се обърне към мен....да не дава господ! Туй последното не сте го чули, на жената приказвам.

 

 Елена Гунчева и баба Яга

 

02.10.2019г.видяно 22330 пъти
назад

Коментари


А бре г-н Мишев, той Жабов по време на отпуски служебната кола винаги е ползвал и предизборна кампания с нея прави, а ти точно с нископърдящото айрянче се заяде, нека се почувства шефче, като за друго не става горкия малчо. Доматчето, да не е по-различен. Не, че не си прав де, ама всички лизачи на задника Жабов по него се равняват и всички те облаги ползват.

Г. Мишев
Уважаеми избирателю ,личния автомобил трябва да се зарежда с гориво, трябва застраховка и куп други неща, то и други взеха неговия пример в града - имат си служебните автомобили като лични , тоз Ж. Айрянов служебната кола си я има и за делници и за празници и до Бургас на покупки със семейството ,и за екскурзии из страната.Въпроса е кои му плаща мастрафа на тоя а,кои ,кои? Кои го контролира , всичко това дразни обикновените хора , то всяка сутрин да си водиш детето на училище със служебната кола , след това и съпругата си?То бива бива ама то тяхното на нищо не прилича , че и на тротоара пред тях я паркира , показност показва , вижте ме кои съм аз а , голямата работа димек.

Юнака
Бат Кире, за кви цинизми думаш? Лафонтен си е изразил мнението в мерена реч. И много добре му се е получило!

бат Киро
Айде стига с тези цинизми вече , моля ви се!

Лафонтен
Стагайте се гражданята, а и вие от селата. Да изберем на Иван Доматя жената! Глас за нея преференциално И от Жабов ще го ядем анално! Дадем ли му трети мандат Заслужено ще се хапем отзад!

честит празник на всички хайвани
Честит празник и на маститите в общината!

Глас
С тия картинки далеч няма да стигнем!

Наблюдател
Жителите на Община Средец с възторг аплодираха новия изборен слоган на кмета Иван Жабов "Който не краде, няма да яде!" Браво Жабов! Браво ГЕРБ!

Калинка
Гласувайте! Ще има кифтета,без пари!

Избирател
Не ние съсипахме тази държава,ние които сме се учили и продължаваме да учим,а Вие които имате прост и циничен стил на изказване!Много от общ.съветници едва взеха диплома (явявайки се няколко пъти на матурите),и тези хора без грам умствен потенциал ще ни защитават и милеят за града ни!А има толкова млади хора-интелигентни умни ,които наистина биха направили нещо за града ни!

Кака ти Радка
Ето, дори и едно изречение правилно не можеш да напишеш Успех ти желая на изборите ! Вярно, такива "умни" хора като теб трябва да избираме -те ще ни водят към "светли "бъднини!Боже пази България!

Наблюдател
Тоз днес е вдигнал кръвно. Много точно описание на кмета.

До Рада
Радо мале Радо ти можеш ли да си напишеш името ма. Прост народ съсипахте я тая държава. Радо мъри Радо за никъв чеп не ставаш. Радо мари Радо докато ги има такива като теб нищо хубаво не чакайте.

До Рада
Рада ела лично ще ти напиша името си,като си толкова отворена

До Рада
Рада ела лично ще ти напиша името си,като си толкова отворина

Рада
Не само Ивелина мафията, ами Димо Зафира,който съм сигурна че името си не може да напише правилно, и той кандидат за общински съветник!Браво на кмета че издига такива "достойни" чеда на града ни!Аферим кмете,продължавай така и занапред!

Петрова
Пази боже България,щом такива" ценни"кадри като Ивелина мафията се издигат за общински съветници! Бог да пази България!

Избирател
Браво! Тъп, алчен,безскрупулен, безотговорен и свързан с най-големите боклуци в окръга и общината.Като започнеш с Кела,Джеджето и още плеяда мръсници. Толериращ преданите пенсионери-напълни общината с млади"кадри", които дори не знаят за какво са назначени.Чудя се как се раздели с прочутата си ,черничка, пиарка на която за няколко години напълни гушата с имоти в града и селата.Ненаситни и алчни с "Домата" втръснаха до погнуса на трезво-мислещите съграждани. И, няма срама ,нито чест. Поне веднъж да беше дошъл на работа с личния си автомобил. Щеше да се забележи и отчете от обикновения избирател. Никакво доверие! Долу, долу, долу! Да отива и да разнася пак сладолед по черноморието!


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 7956 пъти