Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


БЪРЗИ НОВИНИ

За днес имаме две новини в гр.Средец. И двете с час 17.00 часа. Първата е 15 минутната сесия на общинския съвет с две точки в дневния ред.Точка 1 – парцеларен план за трасе на външен тръбопровод през поземлен имот и точка 2 – Разрешение за ПУП за поземлен имот в землището на община Средец. Естествено това не отне повече от от една трета на редовен ученически час.

Втората новина е по-интересна.  Днес в 17.00 часа, завърши регистрацията за трите вида избор в общинската избирателна комисия на партиите регистрирани в общината.

Ето и последните данни:

За кмет на община ще се състезават три кандидатури. Живко Гърков от ПП“СДС“, Иван Кичев от коалиция „БСП за България и ПП„Възраждане“ и досегашния кмет Иван Жабов от ПП „ГЕРБ“.

За трите кметства с избор Дебелт, Драчево и Орлинци отново ще се срещнат същите партии, а партия НФСБ ще се яви само за избор за с.Дебелт със кандидатурата на досегашната кметица.

Виж, за общински съветници,  не стои толкова просто въпроса. Тук се появяват  листи на цели 11 партии: 

Пълна листа от имена за 17 съветника ще имат четири партии. Отново първите три, за които споменаваме постоянно : ПП „СДС“ , „БСП за България и ПП „Възраждане“ и ПП „ГЕРБ“ , като в това число прибавяме и БЗНС „Ал.Стамболийски“.

Следва ПП „СЕК“ и ПП „БНО“ с листи от по 8 кандидат-съветници, ПП „АБВ“ със 7, ПП „НФСБ“ със 6, ПП „Атака“ с 2. Листите на ПП „ДПС“ и ПП „Воля“ имат по 1 име за съветник.

Според нас един сравнително богат избор. Трима кандидати за кмет на община, десет кандидати за кмет на кметство за три позиции/кметства/, и цели 101 кандидати за общински съветници,  за само 17 места.

 

Дата: 24.09.19 г.

 

 

Р.Р.  И една обява на  приятел, който продава боб, на снимка № 2. Пускаме я тук защото рекламата не е платена.

 

 

 

 видяно 55574 пъти
назад

Коментари

Един от общината
Много кандидати за съветници, много чудо. А кандидати за общински кмет - само трима. Що така бе джанъм? Мераклии за общинска заплатка бол, ама хора да поемат отговорността за управление - много малко. А на единия от тях вече осем години му сърбаме попарата.

Един от нас
В този случай важи поговорката."Кажи ми кои са приятелите ти за да ти кажа какъв си ти". или "Каквито приятелите такъв е и той"

един от вас
нека Ванката Кичев внимава , че стия негови приятели , като пияната ветринарка , пушито и един куп други натегачи нищо няа постигне


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 9347 пъти