Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


Първи консултации

Започнаха първите консултации за местните избори в община Средец за съставяне на Общинска Избирателна Комисия. Вчера на 20.08.2019г.от 11.00 часа в зала №2 на общината участваха всички парламентарно представени партии.Кмета уважи срещата в последния момент. Първоначално нагласата беше ОИК Средец да се състои от 11 члена.Но измененията в изборния кодекс  и решение №600 от 9.08.2019г. на ЦИК, предоставят възможност  на коалиция „Демократична България”, която има вече свои представители в Европейския парламент да ползва квоти в местните избори. След присъствието на техния представител по време на самите консултации се наложи да се вземе  решение ОИК Средец  да се състои от 13 члена.Така представителите на "Обединени патриоти" автоматично се сдобиха с две квоти и избегнаха възможността да влязат в поредния "семеен" скандал. Квотите са разпределени по следния начин:

 ГЕРБ – 4

 БСП – 4

Обединени патриоти – 2

ДПС – 1

Воля – 1

Демократична България – 1

Партиите се споразумяха председателското място в комисията ще бъде на партия ГЕРБ, двете зам.председателски места са за Обединени патриоти и ДПС и секретарското място остава за партия БСП. Подписаният протокол ще изчака своето одобрение и по всяка вероятност от 6.09.2019г. ОИК Средец ще започне да функционира.

За по-любопитните от вас, ще изчакаме окончателното решение и ще ви предоставим допълнителна информация за членовете на комисията, имената и представители на коя партия са.

  

Дата: 21.08.2019г.

 

 

 

 

 

 

 видяно 55574 пъти
назад

Коментари

за изборите
пускайте вагинална бира с бактерии от тигриците на средец

лош
да бе, да

Гражданин
Колко са регистрираните избиратели до момента от други населени места в нашата община по населени места, за миналия мандат те бяха около 1550 избиратели, които не живеят в общината само регистрирани за местните изборите да гласуват за Жабав и след това отрегистрирани отново. Кмета създава работа на кметове по села, км.наместници, НО осигурява себе си и тях.

Наблюдаващ наблюдаващия
Ние по поръчка не работим!

Наблюдаващ
Три кифли купон правят, е единствено да се смеем и да ни забавлявате а и сеирджии много не правите.То се вижда и се усеща целта ви, като не стане с Каравълчев преминахте на Димов. Големи усти малко акъл.сега, като спре Димов и ви остави и да си пишете и отговаряте ИНТЕРЕСНО кого ке подхванати. Ама в тая Община освен кмет и други има. Що не метнете един ро един директорите на отделите.Примерно директора отговаряш за проектите. ТЕ ЩЕ СА НАЯСВО ЗАКО АДЖАБА УЛИЦИТЕ СА СНЕСНЕВИ ЗА СМЕТСА НА ТРОТОАРИТИ. АМИ ХАЙДЕ ВЕ Е САМО КМЕТ ИМА И ЗАМ КМЕТ И СЕКРЕТАР. ДЕИСТВАЙТЕ

Сод
Щерката на ДЖежето няма ли пак да е председател на тази комисия ?


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 9345 пъти