Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


Юнска сесия на Общински съвет Средец

 

            Здравейте уважаеми читатели наши! Отмина и юнската сесия на Общински съвет Средец. Отмина си юнашки като експресен влак- малка гара! Събраната в 17 точици сесия приключи още в 10,30 часа. Демек- точно един час работа на съветниците! Което отдавна не е изключение, а по- скоро се превърна в правило. За радост на повечето общински съветници и най- вече на кметовете и кметски наместници от селата! Тамън свършва сесията и идва време за обяд! Хапваш си както си трябва и после си хващаш пътя!

Но да погледнем сериозно на нещата и да се опитаме да опишем вкратце как премина сесията. Присъстваха 12 общински съветници, отсъстваха 5- В. Ангелов/НФСБ- СЕК/, д-р Св. Джермова/НФСБ- СЕК/, Г. Атанасов/ГЕРБ/, Я. Биюкова/ГЕРБ/ и И. Димитрова/БЗНС „Ал. Стамболийски”/. От страна на общинската администрация заседанието беше удостоено с присъствието на кмета /за трети пореден път…о, чудо!/, секретаря Г. Станилов и доста малко представители на администрацията. Направи впечатление отсъствието от втора поредна сесия на г-жа Ирина Камбурова- Тунтева, юрист на общината. Но я разбираме юристката. Оказа се, че тя освен на Община Средец е юрист и на Община Камено, а и тъче на още няколко стана в сферата на юриспруденцията. Чак да я съжали човек заради огромната и натовареност!

Както вече споменахме, точките за обсъждане и решаване бяха 17, като последна беше точката „Питания”. Естествено отново имаше продажби- 2 на брой: в Средец и с. Загорци, които бяха приети. Имаше и две предложения за обявяване на два поземлени имота в Средец от публична общинска собственост в частна такава. Разбирай, драги ми читателю, че на следващата сесия и тези имоти ще бъдат обявени за продажба. Да, ама не! Към гласовете „въздържал се” на обичайните заподозрени Ж. Гърков и П. Джермов се присъедини и Т. Тодорова. И хоп- не достигнаха гласове за изискващото се квалифицирано мнозинство в такива случаи и докладните бяха отхвърлени…за голямо неудоволствие на кмета! Ама сам си е виновен! Като не си стяга редиците и позволява да отсъстват цели четирима от сигурните му гласове, така ще е. Другото е трагичното, уважаеми читателю! Дотолкова СВИКНАХМЕ с тези продажби и декапитализацията на общината, че ако на някоя бъдеща сесия няма продажби направо ще се стресираме от изненада! Добре, че само три заседания му остават на този общински съвет! И четири месеца управление на сегашния ни градоначалник! Какво ще остане като общинско имущество на следващите управници само господ знае. Че и за господ вече не сме сигурни дали е наясно по този въпрос.

Междувременно в бърз темп бяха определени двама общински съветници- господата В. Ангелов и Д. Цъцаров за членове на комисията за реда за придобиване, управление и разпореждане с имоти общинска собственост с мандат 6 месеца, както и комисия от членове на общинския съвет в състав: Д. Цъцаров, Т. Тодорова, П. Колеолов, Р. Чанков и Я. Биюкова за извършване проверка на документите на кандидатите за съдебни заседатели. Обръщаме внимание на гражданите на общината, че могат да кандидатстват за съдебни заседатели към Районен съд Средец, стига да отговарят на съответните изисквания за такива. Процедурата за набиране на съдебни заседатели ще бъде публикувана най- малко в една регионална медия и на сайта на община Средец.

Бяха гласувани единодушно две процедури по кандидатствания на общината по проекти със социална насоченост и една по оперативна програма „Региони в растеж”, на тема „Развитие на туристическите атракции”. Тръпнем в очакване да видим какви точно „туристически атракции” ще развие общинската администрация, защото парите по този проект не са никак малко!Става дума за над 5 милиона лева! Е как да не се кандидатира кмета за трети мандата при наличието на такива проекти?!?!

Предоставени бяха 3000 лв. финансови средства за подпомагане участието на изтъкнатия наш състезател и носител на многобройни медали по бойни спортове Живко Димитров Гюров на Европейското първенство в Унгария.

Гласувана единодушно беше и обичайната месечна докладна на комисията по здравеопазване, социални дейности и социално подпомагане за отпускане на еднократни финансови помощи, като общият размер на отпусната за този месец сума е 550 лв.

И така бързо бързо дневният ред почти се изчерпи и остана само точка „Питания”.

 

Въпроси относно ремонтите на улиците „В. Коларов”, „Хр. Ботев” и част от „Д. Благоев”, както и за забелязани нередности и недоглеждания по тези ремонтирани улици зададоха съветниците Румен Чанков и Петър Джермов. От отговорите на представителя на общинската администрация стана ясно, че тези нередности са забелязани от тях и ще бъдат отстранени от фирмите- изпълнители. Кога точно ще стане това обаче…не стана много ясно. Не че за първи път се случва да не е ясно! Но пък стана ясна фирмата, която извършва надзора по строителните дейности на ул. „В. Коларов”! Само че, както отбеляза и съветника П. Джермов защо тази фирма не си е свършила работата, за която и се плаща, та трябваше да се стига до повдигане на въпроса на общинска сесия?

Общинският съветник Таня Тодорова попита как се поддържа тревата покрай пистата на градския стадион, защото е получила оплаквания от граждани, ползващи пистата на стадиона за поява на змии в неокосената трева. Съветникът Янко Германов зададе въпрос за състоянието и контрола на шадравана на площада срещу сградата на общината, като обърна внимание на факта, че в шадравана скачат и играят деца, предимно от ромски произход. На тези два въпроса отговор даде лично кмета инж. Жабов. Пардон, по- точно казано- не даде! Кметът благодари на двамата общински съветници за въпросите и поставените проблеми и каза, че ще бъдат взети мерки. Но какви точно мерки и кога ще бъдат взети пропусна да каже! Нищо, не му е за първи път! С риск да се повторим, ще кажем, че както свикнахме с тоталните продажби и декапитализация на общината, така и с това поведение на кмета и администрацията му при задаване на въпроси от общински съветници СВИКНАХМЕ! И не само с това СВИКНАХМЕ! А няма по- страшно нещо от това, да свикнеш да ти обещават и да те лъжат! И не само да свикнеш, а и да го приемаш за нормално дори!

 

С това, уважаеми читателю приключва опита ни да разкажем за случилото се на юнската сесия на Общински съвет- Средец. Оставаме в очакване как общинската администрация ще подходи към решаването на поставените проблеми! И със съжаление ще кажем, че въобще не сме оптимисти!

 

 

 ДАТА: 26.06.2019 г.

                                                                                

           ИСКРЕНО ВАШИ :  Мала Шехерезада и Общин Съветниковвидяно 70582 пъти
назад

Коментари

hermes outlet
I am usually to blogging and i really admire your content. The article has actually peaks my interest. I am going to bookmark your web site and maintain checking for brand spanking new information. hermes outlet https://www.mfhiggins.com/profile/hermes-outlet/profile

Щъркелов
Маните го тоз жабов, вече. Само Домата!Той е!Няма по-подходящ селски първенец за туй умряло село!! Айде!

Хитър Петър
Аз пък съм за Жабов


Oппааа! Греда! Нашият бил от цветанковите. Домат, ти си!

Чичо Петър
Чичо Петър По прости сметки Жабов има между 2000-2500 гласа от вуле! Ако излезем и гласуваме само 5000 души естествено че той ще е кмета! Хубавото на тези избори е че има 2 имена които ще вдигнат изберателната активност! Кичев и Гърков! Дано на втори тур се обединят те двамата и ще смачкат гнусната Жаба!

До съдията
Я се изясни за какъв конфликт на интереси питаш? Че ми стана...интересно.


Само Сергей е вечен


Абе, скоро ще "духат" супата всички, особенно по големите подмазвачи,да не навлизаме в подробности или ще лижите на новия кмет г......а за да си останете на поста. Те си знаят кой са, но скоро ще си отидат на мястото, на което трябва да са Самозабравиха се, колкото по на високо си толкова по сигурно духа вятъра

Станислава Узунова
Пак любимото, дежурно и „категорично” „ЩЕ!”на кмета..., което никога не се случва! Явно нищо не съм пропуснала... :-Р

съдията
имаше ли" конфликт на интереси" ?


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 9577 пъти