Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


Допълнителни данни за общинския вот на Евроизборите.

Преди 15-20 дни премина евровота. Какви са по-любопитните данни в общината. Взели сме за пример първите десет партии в община Средец.Те са както следва:

  1. ГЕРБ     -  1267
  2. БСП     -   1113
  3. ДПС    -      309
  4. Път на младите – 205
  5. Патриоти за В.С.    – 204
  6. ВМРО     -  139
  7. ВОЛЯ    -  115
  8. Демокр.Бълг.  -  50
  9. Атака       -  42
  10.  Коалиция за Бълг.   – 27

 

Това са първите десет партии. В общината имаше поставени три машини за машинно гласуване и 122 души са се възползвали от тази възможност и са дали вота си по този начин.Сега тези, които са с най-много преференции:

Водачеството е на Ивелина Василева /ГЕРБ/  -  313 гласа, следва Георги Манев/Патриоти за В.С./  -  64гласа, Цветелина Кузманова /Път на младите/ - 61гласа, Теодор Кралев / Път на младите/ - 45гласа, Валери Симеонов /Патриоти за В.С./ - 43 гласа, Сергей Станишев /БСП/ -  39 гласа ­.Както забелязвате има личности, които имат повече гласове от цели партии.

Допълнителни анализи посочват, че силите на Герб и БСП в най-голямото село в общината – Дебелт, са изравнени. В града гласовете на  Герб са 50/50 спрямо селата. Тази тенденция не говори добре за бъдещето на Кмета Жабов, защото показва, че той губи влияние в града. Обикновено, който владее града печели изборите. Може би затова човека се подсигурява с хиляди външни гласове?!  Дали това ще му помогне имайки в предвид, че обикновено на местни избори не важат толкова партиите, а издигнатия кандидат и това, че всички играчи се обединяват срещу статуквото/сегашния кмет/ накрая. Затова Жабов се стяга да „мачка” на  първия тур, че ако има втори трябва да си стяга багажа. Още много задълбочени изводи могат да се направят гледайки резултати по секции, преференции и гласове, но ще оставим това на професионалистите от опозицията.

 

Екипа на SOS Средец Ви пожелава приятни събота и неделя и да не забравите да почетете паметта на починали близки,приятели и роднини на Черешова Задушница. 

 

Дата : 14.06.2019 г.

 

 

 видяно 55570 пъти
назад

Коментари

totio
Защо не ги изтривате тези коментари който не са по темата! Само спамери тука......!!!

Домат - Бъди готов!
„Изненадваща“ проверка в празна къща за гости в странджанското село Факия...

На вниманието на г-н Ижан Димов, по-известен като Домат
Проверяват се къщи за гости и след петгодишния срок! При установени нарушения санкциите са 100% връщане на субсидията. „Изпълняващият длъжността директор на ДФ "Земеделие" трябва да издаде нова методика за налагането. Това не е свързано с констатацията на нарушенията. Новата методика само ще конкретизира размера на санкциите“. Калоян Костадинов посочи, че няма пречка да бъдат проверявани и къщите, които вече са извън петгодишния срок за това дали са функционирали по предназначение по време на него. „Разликата е, че не можем да ги санкционираме, а трябва да информираме компетентните органи (прокуратурата) за последващи действия.“


Димов трупа подкрепа вече на областно ниво. Това му е важно. Общината му е лесна.

селянин
искаш безпристрастни новини??? тогава чети...Флагман! хо хо хо...

Дрън дрън че пляс
Абе тия новини не трябва ли да са безпристрастни!?

да да
Прав си ама Жабата ще го направи на пюре ако не го слуша.Доматов ще излезе за кмет, но друг път

Брюкселско зеле
Аз стоя твърдо зад Домата, щото той разбира от европейски работи! Домата! Само той е в състояние да даде европейски облик на нашия град. Домата кмет! Никой друг!!!

не
къщи за гости.там му спори работата.Но да не забравят двамата с жена му да лижат сандъка на съпругата на Жабуран.От нея зависи всичко

Земеделеца
Какво да почва да прави Димов? Консерви с домати и лютеница ли?


ха, път на младите преди париите в парламента


Димов, започвай още от сега! Няма време.

Анализатор
Вярно казвате в статията. Но не трябва да се забравя, че евровот и местни избори са коренно различни неща.


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 9340 пъти