Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Обзор


КАНДИДАТИТЕ

Непосредствено след приключване на евро-изборите голямата фейсбук-група ‘’Средец-нашият град’’  чрез анкета стартира символична кампания за предстоящите кметски избори. В нея бяха представени 7 вероятни кандидата, сред които и настоящия градоначалник. На г-н Жабов представяне няма да правим, той вече два мандата достатъчно се е представял пред местните избиратели. Останалите 6-ма са:

Г-н Живко Гърков, бивш шеф на местната противопожарна служба и настоящ общински съветник първи мандат. След пенсионирането си от структурите на МВР през 2015 г. той направи добра първа политическа изява, но не му достигнаха около 130 гласа за да се добере до балотажа.

Г-н Иван Кичев, син на покойния общински кмет Димитър Кичев, бивш служител към митническите структури на МВР, също пенсионер към настоящия момент и почти сигурен кандидат на БСП.

Г-н Иван Димов, за кратко общински съветник от ГЕРБ през първия мандат на кмета Жабов и впоследствие без прекъсване директор на Общинско предприятие ‘’Озеленяване, благоустройство и чистота’’.

Г-н Иван Ненчев, по-малък брат на бившия общински кмет Ненчо Ненчев. До настоящия момент, г-н Ненчев младши не е вземал пряко персонално участие в изборна надпревара, но е бил председател на местната структура на ГЕРБ скоро след основаването ѝ и доста преди появата на настоящия кмет на политическия хоризонт. Понастоящем доколкото е известно вече не членува в тази партия, а г-н Жабов успя да съсредоточи административната и партийна власт изцяло в свои ръце.

Г-н Димитър Янков, директор на местното държавно горско стопанство. Има предишни политически изяви през 2007г. и 2011г. , бил е два мандата общински съветник, но през 2015г. не участва в изборната надпревара.

Г-н Петьо Заберски, футболен мениджър, съдружник и кумец на адвоката Тодор Батков. Не ни е известно да е имал предишни преки политически изяви. За него се коментират съществуващи топли отношения с ръководството на партия АБВ, която би застанала зад евентуалната му кандидатура.

Ако нещо сме пропуснали в краткото представяне на тези кандидати, то не е умишлено. Не е умишлен и редът на представянето им. Не ни е известно дали това ще бъдат реалните кандидатури в навечерието на кампанията, дали някои ще отпаднат, или ще има и други. По-важното в случая е читателите ни и особено местните гласоподаватели да могат да направят своята преценка и да я изразят евентуално в своите коментари. Също и да направят предложения за други възможни персонални кандидатури. Ще помоля коментиращите само едно: ИЗРАЗЯВАЙТЕ МНЕНИЯ ОСНОВНО В ПОЛИТИЧЕСКИ И ОБЩЕСТВЕН КОНТЕКСТ, БЕЗ ТЕ ДА НАКЪРНЯВАТ ЛИЧНОТО ДОСТОЙНСТВО, НА КОЙТО И ДА Е КАНДИДАТ. Още повече в случая става въпрос за хипотетични кандидатури. Дори и настоящия кмет г-н Иван Жабов все още не е официализирал своята, макар на всички да е ясно, че ще се пробва освен ако не бъде спрян от партия ГЕРБ. Че даже и това може да се окаже недостатъчна спирачка пред нахъсания за трети мандат градоначалник, за когото политическата лоялност има широки кръгозори. В този ред на мисли евентуалната кандидатура на протежето му Иван Димов е меко казано малко вероятна. Според екипа ни по-възможна би била кандидатурата на герберския настоящ председател на общинския съвет г-н Динко Цъцаров, но само в случай, че г-н Иван Жабов не е кандидата на ГЕРБ. Или даже тази на герберския общински съветник г-н Гошо Атанасов, който на фона на нелошите си изяви през този мандат също има бъдещи политически амбиции. Такива амбиции вероятно не липсват и на г-н Иван Димов, но предвид топлата връзка с кмета ще му се наложи да почака.

А сега нека разгледаме и поразсъждаваме върху извънпартийната опозиция на г-н Жабов. Тя е представена от 5-ма кандидати. В лявата част на този спектър са Иван Кичев от БСП и Петьо Заберски от АБВ. Другите трима господа Живко Гърков, Иван Ненчев и Димитър Янков, предвид политическото им минало би следвало да ги причислим в политическия спектър ‘’център-вдясно’’. Разбира се при мажоритарни вотове като местните избори, политическия спектър понякога се размива и прелива, но все пак партиите и персоните донякъде се съобразяват с него при конфигуриране на евентуални съвместни действия. Казвам това, защото опозиционните на г-н Жабов кандидати би трябвало, ако са сериозни и мислещи политици и общественици да не отхвърлят възможностите за съюзи и обединения. В случай, че бъдещите кандидати се явят на предстоящите избори всеки дърпайки чергата изцяло към себе си, това прекомерно ще разпръсне електоралните негласи и гарантирано ще изстреля настоящия кмет до третия му победен финал. А той и без това води пред конкурентите си с 1000 метра /външни гласове/, които до официалния старт могат да станат 2000 и повече. И докато другите загряват, на него ще са му останали само още 1000-1200 м. Разбрахте надявам се какво имам предвид с тази спортна аналогия. На европейските избори ГЕРБ получи тези 1200 местни гласа без особени напъни на местната си структура. А на местните избори освен административния и частично корпоративен вот ще бъдат включени и външните им гласоподаватели, които изведнъж ще решат да гласуват по временен адрес и ще предопределят крайния резултат. След което въпросните ‘’жители за един ден’’ ще си отидат по постоянните адреси, а местните ще бъдат в недоумение: КАК ТЪЙ СТАНА, УЖ НЕ ГО ИСКАХМЕ, А ПАК ТОЙ ОСТАНА?

Ако действително жителите на Община Средец обичат и си искат настоящия кмет това не е проблем. Това са си искали, това са си получили, в контекста на стария лаф: ‘’Всеки си заслужава управлението, което избира’’; или, което дремейки вкъщи и по кръчми, не избира! НО АКО ТОВА НЕ Е ТАКА, ВЕЧЕ ИМА ПРОБЛЕМ: Демократичността, Прозрачността и Реалността на вота е застрашена и опорочена от задкулисни Манипулации, Машинации и откровени Фалшификации! Върху това трябва да се замислят евентуалните конкуренти на г-н Жабов. Както и всички граждани желаещи ПРОМЯНА.

Следва продължение: част втора.

Бран Босилек: Босилекът в настоящото ми включване е бран от близкото политическо минало и настояще на Община Средец. МИНАЛО ЗАБРАВЕНО И НАСТОЯЩЕ ПОДЦЕНЯВАНО!!

Дата: 12.06.2019 год.

 видяно 52422 пъти
назад

Коментари

Чичо Петър
По прости сметки Жабов има между 2000-2500 гласа от вуле! Ако излезем и гласуваме само 5000 души естествено че той ще е кмета! Хубавото на тези избори е че има 2 имена които ще вдигнат изберателната активност! Кичев и Гърков! Дано на втори тур се обединят те двамата и ще смачкат гнусната Жаба!

Чудно?
Сещам се за един бат Сър Гей, да не си същия? Ако се опитваш да скараш леви с десни опозиционери номера няма да мине. Дори и трима и повече да излязат за балотажа ще са заедно. Ако някой от тях се заиграе с Жабока ще стане ясно още на първия тур и такъв ще види електоралния ми среден пръст ………………. и още нещо.

Чудно?
Сещам се за един бат Сър Гей, да не си същия? Ако се опитваш да скараш леви с десни опозиционери номера няма да мине. Дори и трима и повече да излязат за балотажа ще са заедно. Ако някой от тях се заиграе с Жабока ще стане ясно още на първия тур и такъв ще види електоралния ми среден пръст ………………. и още нещо.

Сергей
Ако се явят Гърков и Янков, които упорито лансирате, само ще спомогнат да остане Жабов на власт още на първи тур. Да се пишат някъде за съветници и да не се пречкат. Кичев ще има гласове колкото тях двамата взети заедно.

Разсъждаващ до парадокс
Извини ме, че малко късно ти отговарям, но не съм постоянно в интернет като теб. Работя, за да си изкарвам препитанието. Нещо, което повечето останали в Средец май не обичате да правите! По ви е лесно да седите зад клавиатурата и да си разменяте остроти. Съжалявам, че съм толкова остър, но не виждам друг начин! Защото аз наистина ще дойда на изборите и ще гласувам за промяна. И съм сигурен, че няма да съм единствения, който е роден в този град, вече не е в него, но продължава да милее за родното си място. И не виждам какво общо има тук джендърството и женевската конвенция?!?! Впрочем, вместо само да висиш в сайтове и да коментираш попрочети малко в Гугъл- ще разбереш, че джендър просто означава пол. Педерастията е съвсем друго нещо! Така че...чети парадоксе! Четиииииии

сигурен съм
Ако ще е Иван, фамилията ще е Жабов, колкото и ханове да кажат обратното. Жалко, аз предпочитм малкото име да е Димитър.


А фамилията, хане?

хан Аспарух
Ще се казва Иван! Казах!

просто мислещ
Да, визията има значение, но соред мен по-важно е,НЕ КАКВА ШАПКА НОСИШ, А КАКВО НОСИШ ПОД ШАПКАТА, а и местните избори не са конкурс по красота, а са избор на най-опиттния, знаещ и можещ във управлението наресурсите на ОБЩИНАТА, които ЖАБОВ и екипа му източиха, и изцедиха до минимум,и оставят само ДЪЛГОВЕ/И ТО МНОГО/. Затова мислете не емиционално, а разумно.

Трезво мислещ!
Няма начин да е М. Янков..... няма визия за кмет! Който и да е трябва да е интилигентен и да е представителен! И Жабов няма визия за кмет! Изглежда смешно и не може да се изразява....няма дар слово! Кичев също гледа странно и също не го припознавам като моя кмет! Заберски няма как, Домата е представителен но няма управленски опит и не е толкова интелигентен а и виждаме колко се справя с чистотата на територията на общината! По метода на изключване единствения интелигентен и с добра визия за кмет си остава Живко Гърков! п.с. Визията определя..... Видяхте как Цецка не си я избраха ГЕРБ-авите защото не я харесаха! Визията е най- важна! Налейте малко пари в Гърков, обединете се всички около него и го направете кмет защото като ви гледам сега как всеки дърпа чергата към себеси следващия кмет пак ще е Жабов, за жалост!

Свръхпарадокс
Тия отгоре не могат, а тия отдолу ги искат?

Дядо Иван
Дано, чедо, дано. От твоята уста в божиите уши. Боже помози нам грешните и стори истинност и правота. Амин

Отново МИСЛЕЩИЯ
ТОЧНО така , ДЯДО ИВАНЕ , само който живее тука и е в час сас проблемите на хората ,ще го боли уя и ще му е болно от ставащото тук. На КИЧЕВ баща му /бог да го прости/ живееше тук и със проблемите на хората и града, затова беше добър КМЕТ. Но синът му , няма нищо общо нито със града , нито със хората му. също както и ЖАБОВ/ЖАБОВА/. Така че,ДИМИТЪР ЯНКОВ ако се кандидатира е най-добрия избор /много управленски опит, независимо и собствено мислене, израсъл и живее тук,боли го от ставащото/разрухата/ тук. А ако бъде подкрепен и от ЖИВКО ГЪРКОВ като екип , за града ще бъде най-доброто. А ДАНО.

Редван
Той е сериозен човек а на нас ни трябва такъв. ДА НИ ИЗМЪКНЕ ОТ КАШАТА. друг вариант е да бягане от града. От блатото.

Прав си
Дядо Иване на предишните избори алтернативата беше Ж. Гърков и аз гласувах за него но той е пенсионер, както и Кичев сега алтернативата е Янков и аз ще го подкрепя.

Дядо Иван
P. S. Ще подкрепя нашето месно момче, вече казах това ако наистина М. Янков се кандидатира

Дядо Иван
Парадокс ли, не виждам таквоз нещо, само простотия що ходи по хората. Простиют челяк лесно се управлява,но и парен каша духа. Туй думам аз и ще гласувам против сегашните алчни тарикати.

парадокс
Значи, доколкото разбирам вие, които не живеете тук, ще се жертвате и ще дойдете да гласувате за наше добро...Имате си и кандидати, които да ни управляват, защото ние, които живеем тук не разбираме, прости сме и не приемаме женевската конвенция, сиреч джендърството или по-точно педераастията.

Браво
Шапка ти свалям Разсъждаващия! И напълно съм съгласен с думите ти! И аз отдавна не жинея в Средец. И също като теб обещавам, че за изборите през октомври ще си дойда и ще гласувам в родния си град. И призовавам всички като мен също да го направят! Това е последната възможност сами да определим съдбата на родния си град. Града, в който се родихме и където живеят роднините ни. Те заслужават един хубав град без "европейски" ръководители като Жабов.

Разсъждаващ
Седя и с ъкъл се бия, както казваше баба ми! Съграждани мои бедни от община Средец. Как можахте да допуснете нискоинтелигентен селски тарикат като Жабов да е кмет?!?! И то не един, а цели два мандата! И сте готови да му позволите и трети мандат! Чета коментариите и се чудя? Отчаяние ли ви е обхванало или направо пълна апатия? Къде са децата и внуците ви? НЯМА ГИ! Избягаха да си търсят щастието другаде. И аз отдавна не съм в този град, но се заклевам, че за изборите специално ще си дойда за да гласувам по постоянен адрес. Не искам да ме гризе съвестта, че с бездействие съм допуснал външни хора и цигани да определят съдбата на града. И познайте за кого НЯМА да гласувам!

селенина с колелото
само драскате тука и нищо не казвате.Доколкото разбрах от статията се иска мнение за подходящи кандидати,съюзи и т.н. За това пишете,аз например си обичам Жабов, дава ми 2 000 лв заплата,не работя нищо и така искам да си остане.За Иванчо Домата гарантирам, че е на моето мнение.И той си докарва доволно.Другите не ме интересуват.Всеки гледа себе си.

за Ангел А.
Спри да даваш пари на тази свиня кметска, че виж докъде ни докара.Ти поне си сериозен човек, бизнесмен

сос бешамел
Не е лесно да си кандидат,трябва яко дупе,ако смяташ да си честен и искаш да свършиш нещо.За Жабата не се отнася, тоъ си е опериран от чувство за срам и мяра.

Да Да
Ако е за лична изгода на Цъцарчето най-много му щрака

Да му го нащракам
Вярно му щрака пипето, но само при шум на пари почва да щрака.

Анализатор
Идеята за Гошо Атанасов като кандидат за кмет е доста интересна. Щрака му мозъка на човека и със сигурност е много нива над сегашния кмет.

Хан Кубрат
Брате, Ханко Брате, аз може и за кмет да не ставам, но казаното от мене е вярно.А този, който се хване град и община да оправя, трябва да е ‘’мазохист’’, брате.Топки вярно трябва да има, но и на бой да носи.Ако пък такъв се намери, грудовци няма да му повярват.Те ‘’народни’’ хора търсят, ухилени гюведжари, дето по гърба ги галят, дорде си уйчето вадят.И гювендии с тапии, свирки да им правят и кесиите изпразват.Прост народ, скапана управия.Такива като тебе, които се опитват да мислят, те са много малко и не ще решат резултата.Простаците са много, те простаци обичат и такива избират.А на простаци акъл да наливаш е като издънена каца да пълниш.Ще се радвам много другояче да стане и каквото мога за туй ще сторя.

Хайку-сан
За 70 хилки кмет правя. За 100 двама: Средец и Дебелт.

Гласокупувач
Много искаш бе Манго! 70 кинта на глас! Толкова пари и Жабов няма да ти даде! А и той не е по даването а по взимането! Ама пък знае ли човек? Както му е припарило под дирника...може и да алащиса! Пък после ще си ги избие от европроекти. Я за градинка, я за някоя къща за гости на негов човек, я за някое обучение по човешки ресурси....тъй я!

Манго. Сан
Дайте ми 70000лв.и ще ви осигуря 1000 гласа

Млад гласоподавател
Чичо Пешо избери си домата седни на софрата салата направи, ракия си пийни и ако щеш и баница хапни но доматката на мен остави, нищо, че е кака ще ми хапни козунака

Ханко Брат
Очи, ний съдия ли избираме, прокурор ли, следовател ли, кмет ли...малко ви е тъмна Индия май кой какво прави...

Митьо очите
На мене ми се иска някой да обещае, че ще вкара Жабов във затвора. Не да му прикрива следите. За такъв ще гласувам.

ха така
Издайте нареждане да не се седи пред компа ами всеки да бачка. Днес да заколи един жабовист, утре един и те ще намалят. Там при тях убеждения няма, парите са важни.Дори и лудия Божидар Загорски дай му пари и е готов купен.


То човек не може се ориентира от толкова коментари и приказки. Работа трябва. Ставайте от масите и почвайте!

Петкан
Никак няма да е късно, даже и времето за гласуване ще удалжът. Важното е да се наридим на софрата да вземем парата а после и сланинка може да ядем знай ли та някой как ще гласувам и кого ще псувам

Добра е
Идеята и може да се обсъжда в някои от предизборните щабове на опозицията,но в момента не знам дали има такива. А колкото за кандидатите и на мен ми харесва мислещия и Дедо Иван и ще подкрепя подобна кандидатура

Ханко Брат
Юнак, идеята ми касае хората, които са регистрирани по настоящ адрес в общината, но не живеят тук (ако приемем, че има такива и броят им е значителен) и тяхното евентуално неутрализиране. Оценявам ентусиазма ти, но естествено, няма как тук да я цопна. Все пак така бих сам си ритнал патерицата, щото ония и те четат тука. Евентуално може да измислим как наживо да я обсъдим.

Юнака
Ханко давай да ти чуем идеята! Ако е на ползу роду - с теб съм. И мисля, че всеки милеещ за града ще подкрепи една добра идея.

Ханко Брат
До Хан Кубрат: Ти не ставаш. Търся хора с топки. Не ми трябват хора, които от 9 дола аргументи ще ми донесат защо нещо не става. Искам хора, които от 9 дола аргументи ще ми донесат как нещо може да се направи. А начини има. За да питам, значи имам и конкретна идея.

Стоян Лудия
ние смятаме да пратим Жабов в Дебелт-затвора.Там можеш да му ходиш на свиждане педал долен


Ще гласувам за Жабов и си отивам в Бургас щото искам да го духате скапани глигани грудовски

Дядо Иван
Прав си чедо, прав си братче,но ако мислиш, че сите грудовци са буклуци много се лъжеш. Прави са авторите на сайта да лансират по-специално някои от по-добрите според тях. На мен ми харесва мислещия,но това едва ли ще стане. Лично аз предпочитам Киряковото момче щото съм чувал че е много кадърно умно и справедливо,а е и добър ръководител според мои познати и неговите работници,но уви той едва ли ще се кандидатира а иначе аз и внучето ми Иванчо ще гласуваме на село. И аз съм от тези с настоящ адрес но против Жабокът

Хан Кубрат
Ханко Брате, Ханко Брате, какви програми бе брате?Те гербаджийските програмки също не са лоши, ама кой ги спазва брате?И Боко и Жабето европейци щели да ни правят, ама само на думи брате!Хората пари за хляб и мляко нямат, затуй пък герберите се гоят и дебелеят и с огризките за раята избори печелят.Не програмата е важна, а човека който ще е изпълнява.За другото си прав брате, само дето туй членче от закона пак кмета трябва да го изпълнява, той и ченгетата, ама не вярвам нито единия нито другите да го направят, а и сигнали да се подават, трябва да се знае какво къде се случва.Хората ги е страх сигнали срещу властта да подават, дори и нещичко да поназнайват, или да са подочули. Пък администрацията знае как се тайни пазят, всички са на софрата наредени и никой не ще да пуска комата.Не че изход няма, но някой трябва да си тури главата в торбата и ако не спечели да му е дупето яко.Останалите сеир ще гледат и ще му се надсмиват, а Жабока пак ще се надува, че може всички да мачка.Аз ако съм главата си в торба не слагам и ми е дупето мило и за тоз прост, тъп и неблагодарен народ грудовски пръста си не мърдам.Защото и той за себе си пръста няма да си мръдне, да гласува даже може да не иде.И пак мискини ще го управляват.Хак да му е на такова долно племе. По мойто кубратово време, други хората бяха, българи бяха брате.Туй семе е вече затрито, затуй простаци ще управляват.

Камен
имаш предвид да станем пед.раси ли?Аз част от тази Гейска Европейска Репулика България не искам да бъда.


Оставете да ни направи "европейци" първо и тогава го махайте

съветник
всеки друг става, само тази жаба трябва да си ходи, че станахме за резил пред другите общини.По голям простак от нашия няма.Прост селянин, крадлив и алчен.

знаещ
Жабока се тревожи.За това си пълни кошницата с външни избиратели.Значи не е сигурен и тресе сланини


Тогиз ще е късно чадо Петкане!

Петкан
Щом опразним фурните ще хукнем към урните

Дядо Иван
И аз тъй думам и сакам сите да се съберат,но ти си прав. Секи ша дърпа чергата към себе си и през това време Жабокът ще бъде преизбран още от първия тур с гласовете на избирателите в допълнителния избирателен списък и от лизачите

А бре Де
До като не си премерят пишките, коалиции нема да има а през това време Жабокът ще си е свършил работата и опа честит ни нов стар кмет

Дядо Иван
А бре

Чичо Пешо
Аз искам Иван Домата. Той ще кметува а неговата ще е свободна и ще ми върже


Мен ме кефи Заберски.Заради фамилията,звучи тежко

дядо иван
малко по сериозно моля. Такова яйце ни се пече на газъ - жабешко.Малоумници в този град колкото щеш. Някой им се усмихне или ги потупа по рамото и литват в захлас да правят глупости.В такава лудница може и Станка чистата да изберем.Поне града ще е чист,а не бунище.

защоооооо
да е единствен, ами АЗ. Казвам се Спас и живея у нас. Дайте ми глас и ще бия от раз. Спас

до мислещ
Бих подкрепил Гърков и Янков само ако кандидата за кмет е Живко Гърков! Той е единствения който може да бие Жабов! След него е Кичев, ако не е Гърков ще се наложи да е Кичев!

Ивайло
Време е да напуснем кончината Средец и да оставим свинете и жабите да се угояват доо насита. Ако даде господ ще качат холестерола и поколения наред ще анатемосат рода си

Емилия
Навсякъде е така. Герб печели защото всички структури на властта работят за тях. Гласът на обикновения жител е без значение, освен ако не излязат всички за да ги изметем.

Гражданин
Предлагам полицията да си влезе в ролята и да направи проверка на последно регистрирани граждани в града и най-вече в селата за последните шест месеца преди изборите за кмет дали живеят на посочените си адреси, включително и зам.кмета, секретаря, общинските съветници и специалистите които пътуват всеки ден и им се плащат пътните. На миналите избори са били регистрирани около 1560 бр.нови избиратели за общината.На тези колко са?

Ханко Брат
1. Усещам, че авторите на сайта рекламират Живко Гърков. И Бойко Борисов да рекламриха-все ми е тая. Защото смятам, че по-важно от това да се избират хора, е да се избират програми-т.е. какво тоя човек ще направи, като стане кмет, и как ще го направи. Останалото е подпис под празен чек. 2. Ако се знае за хора, които са регистрирани в общината, а не живеят тук...знам, че това е национален проблем, не можем ли да организираме действия по чл. 99б от ЗГР?

Мислещ
Мисля, че тези избори са последен шанс за малкото мислещи и можещи останали във този град и селата наоколо. ДА , ПОСЛЕДЕН ШАНС ДА СПРЕМ ПРОПАДАНЕТО НА ОБЩИНАТА. Човек със административен опит със сомостоятелно и независимо мислене,неподаващ се на натиск и влияние. Мисля, че ЕКИП воден от опита на ДИМИТЪР ЯНКОВ и харизмата на ЖИВКО ГЪРКОВ би бил най-подходящия за спасяването на СРЕДЕЦ. ДА СПРЕМ ПРОПАДАНЕТО НА СРЕДЕЦ.От мен и моето семейство 4 гласа. колко са следващите


Хооо. Ако ще е жена да е кметицата на Дебелт.Ще има хляб за всички и простотия до втръсване,ама след Жабето всеки ще е по добър


Що не изберем някоя жена.Тази на МИГа става.

жоро
така е,но дали го осъзнават хората. Щом още има някой да гласува за ГЕРп.А сега като си сипя една ракия и стават смел и мачкам жаби и домати.На салата ги правя

Реалист
То само Станимир Андонов да беше напуснал Средец...с мед да го намажеш. Не останаха млади хора тука. Всичко читаво се изнася. И са прави! Като няма хляб в общината ще го търсят другаде. До това дередже ни докара "европейското" управление на Жабов. И изцяло подкрепям думите на Анализатора! Тези избори наистина са последния шанс на града и общината.

Анализатор
Коалиция вдясно е напълно реална. Общ екип между Янков и Гърков звучи много обнадеждаващо. И двамата са умни хора и пълни професионалисти. Да се захващат и да работят! На тези избори е последния шанс да се измъкне Средец от блатото жабово. Всеки разумен и мислещ човек в общината ще ги подкрепи.

Миро
Пълни глупост, Станимир. Не е за тази работа. Трябва човек който да живее тук. Не да пътува и да набутва общината допълнително.

запознат
През 2011г. кандидат на ГЕРБ трябваше да е Станимир Андонов, а не Жабов, нито Ненчев. Вече и този млад мъж замина за Бургас и скъса връзките със Средец. А го биваше момчето.


Чух, че Заберски ще излиза само с листа и ще подкрепя Кичев. Тука е прав автора за коалиция отляво. Дясната не я виждам да стане. Шефа на горското Янков знам, че е приятел на Гърков, ама на миналите избори не беше в листата му. Сигурно не му се занимава с политика, а и пострада служебно покрай нея. Изненадах се, че е в този кандидатски списък. А Ванката Ненчев да ме прощава, но са му слабички климиите.

Аз тъй мисля
По важно е кой ще е кмета, а не кой да влезе в съвета!


Не забравяйте и ненчовата братчетка Надето Палова. Ако говорим за екипност 2015 Ненчо с нея трябваше да се разбере и двамата поне щяха да са в съвета. А сега той и за брат си няма да си мръдне пръста, ако няма изгода. Освен ако не му е водач на листата.


Ненчо е вечния кандидат излиза няколко пъти. Сега ако излиза брат му може поне да му помогне да влезе съветник.


Ненчо е вечния кандидат излиза няколко пъти. Сега ако излиза брат му може поне да му помогне да влезе съветник.

Помня,
През 2011 Ненчо и Янков не се разбраха и излязоха отделно. Не че заедно щяха да бият ГЕРБ и Жабов, но можеха поне да пробват. Сега Иван Ненчев има шанс да поправи някои от грешките на брат си, дали с Янков, или Гърков, може и с друг. Екипност му е майката.

до Юнака
Прав си ама и нашпте хора много лъжат. Уж гласували за Гърков, ама ако питаш мен много от страх и глупост са гласували за Жабов.

до Юнака
Прав си ама и нашпте хора много лъжат. Уж гласували за Гърков, ама ако питаш мен много от страх и глупост са гласували за Жабов.

до Юнака
Прав си ама и нашпте хора много лъжат. Уж гласували за Гърков, ама ако питаш мен много от страх и глупост са гласували за Жабов.


А Ненчо Ненчев няма ли да се явява?

Юнака
1200 гласа Жабов си ги има одма! Надлежно вписани в ГРАО като временно живеещи в община Средец! Има ги още от предните избори 2015 г. Всички помним какво стана тогава! Който и да питаш все за Гърков беше гласувал. И изведнъж хоп: Жабов печели още на първи тур! 99 гласа не му стигнаха на Гърков да има балотаж! Ако допуснем пак същата уйдурма, значи сами сме си виновни!

Педя Човек Лакът Чеп
Жаба Жабурана 1200 външни гласа хвана, в СИК в Средец ги струпа и направи група, джоба си изтупа и спечели (кметската) купа.

Реалист
Много точна статия. Ако евентуалните бъдещи кандидати от "център- дясно" не се обединят можем директно да честитим на Жабов третия мандат! А на самите нас да честитим пълното обезлюдяване и затриване на община Средец!

Гражданин
+1 за Живко Гърков


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 8022 пъти