Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

ОбзорОТ БОТЕВ ДО БОРИСОВ

СТО И ТРИДЕСЕТ ГОДИНИ! Точно 130 години след смъртта на Христо Ботев в България се пръква нов политически субект с пртетенциозната абревиатура ГЕРБ. Правата на българите за свобода, независимост, европейско развитие и собствен ДЪРЖАВЕН ГЕРБ, отстоявани от Ботев, Левски и всички загинали в тази борба стават символно знаме, под което Бойко Борисов строява редиците на новото сдружение и партия. Три години след това печели първите си избори и вече 13 години ярко присъства в българския политически живот. Фатални за България години. Години, през които тя губи с ускорени темпове най-голямата част от населението си в резултат от отрицателния прираст, емиграцията и цялостния демографски срив. Борисов и неговите ‘’Граждани за Европейско Развитие на България’’ докараха Българските Граждани но незавидно най-ниските в Европа нива на РАЖДАЕМОСТ, доходи, пенсии, социално осигуряване, здравеопазване и образование, респективно най-висока заболеваемост и СМЪРТНОСТ. България фактически не отговори на европейските изисквания за правова и демократична държава и ще гледа Шенген през крив макарон. Но българските граждани по неволя влязоха в Шенгенска Европа в борбата си за насъщния. И не само там, пръснаха се като пилци по цял свят, но за разлика от прелетните, нито те, нито децата им ще се завърнат. Такова се получи европейското развитие на България под ‘’култовото’’ ръководство на ‘’култовата’’ партия и нейния ‘’култов’’ лидер. Култ към личността на една персона, която грам понятие си няма от елементарна човешка култура. От българската и европейска, хептен!

Тринадесет фатални години. Времеви период точно 10 % от 130-те години след смъртта на Ботев. Тринадесет години, в които България бе докарана до дередже, дето и 45-те години комунизъм не можаха. На българите 45 години не им стигнаха, не им стигнаха и следващите 17 от пролетта на прехода, трябваха им тези Тринадесет Години. И точно този Любимец-13.

Много идиоти има сред нас, уважаеми сънародници! Гласуващи и негласуващи идиоти. Към тези ИДИОТИ се обръщам! Към тези, които го начукват на децата си! Погледнете в техните очи Олигофрени, погледнете ги и се Покайте! Вината си с подаръчета няма да Изкупите! Вие им проваляте бъдещето, вие ги превръщате в несретници, вие ги изритвате от собствената им държава, вие ги опустошавате физически и духовно, превръщате ги в идиоти като вас. Идиоти, които в утрешния ден ще избират и търпят същия, или друг Любимец-13, докато престане да я има България. ИДИОТИ И РОБИ !!

Днес е Денят на Детето, а Утре ще завият Сирените. Дано тези сирени не спрат да вият в главите ви, Идиоти! Дори и да знаете кои са Ботев, Левски и Раковски, какво от туй, като от тях нищо не сте научили.

Камен Чукарски

Постскриптум: Видеоматериалът е класически пример за нагла манипулативна демагогия и политически театър доведен до абсурд! Само идиот не би го проумял. Тествайте се, може пък идиотът да съм аз?

 

Дата: 01.06.2019 год.видяно 56471 пъти
назад

Коментари


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 9354 пъти