Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


Септемврийска сесия на Общински съвет Средец

Здравейте уважаеми наши верни читатели! Отмина и септемврийската сесия на Общински съвет Средец. Състоящата се едва от 15 точки сесия приключи доста преди обяд. Факт, който неведнъж вече сме подчертавали и който отдавна не е изключение, а се превърна в правило. А и присъствието съветническо беше доста редуцирано. Липсваха цели 5 съветника- Мартин Джермов, Гошо Атанасов, Яна Биюкова, Ивелина Димитрова и д-р Николай Танчев. Ама нормално е…след току що отминалите празници на града и панаира си трябва почивка! Тя и самата сесия така си премина- следпразнично и лежерно.

Както вече споменахме, точките за обсъждане и решаване бяха 15, като последна беше точката „Питания”. Естествено отново имаше продажби- 3 на брой общински апартаменти в с. Дебелт и едно отдаване под наем на общински имот в с. Момина църква. Докога ще се продължава с тези продажби и декапитализацията на общината…само градоначалника ни знае! Но не казва! В конкретния случай обаче съветниците отхвърлиха продажбите с мотива, че има неясноти в предложената от администрацията документация и повишиха сумата на наема за имота в с. М. църква от 20 лв на 100 лв по предложение на съветничката Таня Тодорова /НФСБ- СЕК/. Не беше приета и т.3 от дневния ред относно „Проектобюджета на Община Средец за 2019 г. и актуализирана бюджетна прогноза за 2020- 2021г. на Община Средец.” Това неприемане на горепосочените докладни се случи с гласовете на съветниците от групите на НФСБ- СЕК и БСП плюс гласа на Тодорка Георгиева, които гласуваха „въздържал се”.  И замалко да пропуснем- изключение направи съветника Валери Ангелов /НФСБ- СЕК/, който гласува „за”  заедно със съветниците на ГЕРБ. Не че това вече може да учуди някого! В. Ангелов повече от година и половина все така си гласува- точно обратно на останалите от групата. Защо ли??? Ще оставим на вас, читатели драги да прецените причините!

А ние се чудехме защо щекотливата докладна за продажбата на близо 1800 декара орехова гора в землището на Драчево, отложена от предната общинска сесия не беше включена в днешния дневен ред?!?! Ясно защо. При днешната конфигурация на общинския съвет и липсата на половината съветници от ГЕРБ тази докладна щеше да бъде отхвърлена окончателно! Което едва ли би се понравило на кмета Жабов! Хитрец и тактик ни е градоначалника, няма спор! Футболният стратег Димитър Пенев пасти да яде в сравнение с него!

И така бързо бързо дневният ред почти се изчерпи и остана само точка „Питания”. Пръв питане направи съветника Живко Гърков във връзка точно с гореупоменатата бъдеща продажба на „орехите в Драчево”, за която той писмено беше поискал подробна информация за арендните договори, финансовите параметри и плащанията на фирмата- арендатор „Агролес” ООД. Оказва се, че в предоставената му документация съществуват сериозни разминавания между договори, срокове и плащания по тях. Дали тези разминавания се дължат на техническа грешка на администрацията или причината е друга ще разберем от отговорите на същата тази администрация на следващата сесия. Ако има такъв отговор, естествено. В което не сме много сигурни. Няма да е за първи път питания на общински съветници да остават без отговор!

Другото питане на Гърков беше относно започналите ремонти на участъци от  общински пътища. От отговора на кмета се разбра, че тези ремонти са „от табела до табела”, демек хората по селата да не очакват ремонти вътре в самите села.

Въпрос зададе още Петър Джермов- дали се спазва графика за залесяване на общински горски територии, представен на предната сесия? В отговор представителят на ОП „Общински гори” лекичко смутолеви, че графикът го е закъсал по ред обективни причини. Т.е. залесените площи в общинските гори все така си остават 0%. За разлика от процента изсечени общински гори, който нараства с всяка изминала година!

Накрая председателят Цъцаров информира общинските съветници за внесена от жители на с. Драчево подписка, в която хората искат да им се възстанови осветлението в селото, както и че част от вътрешните пътища е в ужасно състояние и са непроходими за автомобили. От името на администрацията беше отговорено, че е съставена комисия, която е посетила селото и че осветлението ще се оправи. По въпроса за непроходимите драчевски улици отговорът беше, че ще се кандидатства по някой европроект. Ама кога и как ще стане това и дали ще е в обозримо бъдеще…на драчевци им остава само да гадаят. Що се отнася до гадаенето- и жителите на Средец трябва да гадаят кога най- сетне ще почне ремонта на основните улици в града! И по- важното кога ще свърши?!?! Защото зимата чука на вратата, а в зимни условия няма как да се асфалтира! Май ни предстои още една зима в кал, киша и дупки. Така свикнахме с това, че вече почнахме да го смятаме за нормално. Добре, че избори общински се задават догодина, та белким видим някаква светлина в тунела!

 

С това, уважаеми читателю приключва опита ни да разкажем за случилото се на септемврийската сесия на Общински съвет- Средец. Оставаме в очакване как общинската администрация ще подходи към решаването на поставените проблеми! Защото панаирите, борбите, концертите и пиара са хубаво нещо, но те не хранят хората! И имайки предвид римския принцип „Хляб и зрелища” ще кажем, че ако ръководството на общината воглаве с кмета продължава да залага само на зрелища без хляб- това може да ни доведе до озверяване!

 

Паисий Безхлебников и ученици

 

 

28.09.2018 г.

 

 видяно 69382 пъти
назад

Коментари

kuhjjgh
Discount Power Laser Pointer Store Cheap Power Laser Pointer Shop RGB Laser Pointer Purple Dot Laser Pointer Puntatore Laser Economico Puntatore Laser Di Alta Qualit Purple Dot Laser Pointer Strongest puntatore laser

golden goose purestar
It抯 hard to find knowledgeable folks on this subject, but you sound like you know what you抮e talking about! Thanks golden goose purestar

golden goose francy
I as well as my pals were found to be looking at the great thoughts located on your web site and then unexpectedly developed an awful suspicion I had not thanked the blog owner for those techniques. All the guys appeared to be for that reason joyful to read all of them and already have in truth been taking advantage of these things. Thank you for getting very considerate and for getting variety of awesome topics millions of individuals are really desirous to understand about. Our sincere apologies for not expressing appreciation to sooner. golden goose francy

peppa pig wholesale uk
3dr solo drone, outdoor toys for 1 year old, little tikes golf set, gas powered rc trucks 4x4, aerial photography drone, stuffed dinosaur, fpv, toy helicopter, drone camera amazon, lion king stuffed animals, giant pokemon plush, osmo hot wheels, personalized stuffed animals, hot wheels collectors, electric rc cars, drone companies, psyduck plush, wholesale kids stuff, wholesale toys canada, valentines day teddy bears wholesale peppa pig wholesale uk

electric rc trucks
Telephone Toys Telephone Learning Machines electric rc trucks

pj mask car
Musical instrument toy electronic instrument barbie pj mask car

gas powered rc cars
Launcher Toy Launch Fish (Snow Princess) [url=http://www.eciesse.it/rctank/gas-powered-rc-cars-9985972.html]gas powered rc cars[/url]

nba sportando

sac a main michael kors pas cher

basket femme pas cher

maillot foot pas cher

maglie nba a poco prezzo

michael kors borse prezzi

borse michael kors prezzi

maglie calcio a poco prezzo

maglie calcio poco prezzo

maglie calcio 2019

comprar camisetas de futbol

camisetas nba baratas

comprar camisetas nba

camisetas de nba baratas

camisetas de futbol baratas

camisetas futbol baratas

coach outlet online

coach outlet store online

coach factory outlet online store

coach factory outlet online

coach factory outlet online login

cheap coach handbags

coach factory outlet store

coach factory store online

cheap nfl jerseys

cheap nfl jerseys from china

wholesale nfl jerseys

cheap polo ralph lauren online

kate spade outlet

real madrid trikot

nba trikots

fussball trikots

fußball trikot

bayern münchen trikot

nike trikot

schalke trikot 18 19

bayern trikot 2019

fc barcelona trikot

neymar trikot

atletico madrid trikot

football trikot

deutschland trikot kinder

michael kors outlet

michael kors outlet online

michael kors factory outlet

cheap michael kors bags

cheap michael kors purses

cheap michael kors

chaussures louboutin pas cher

christian louboutin louis benech

coach outlet store online

coach factory outlet online

cheap coach purses

official coach factory outlet online

coach factory outlet online login

official coach outlet online

cheap coach handbags

coach factory store online

coach outlet online

coach factory outlet

coach purses cheap

cheap coach handbags

coach factory outlet store

coach factory store online

michael kors outlet online

cheap michael kors bags

nba sportando

nba store eu

canotte nba

cinema moderno maglie

canotte nba a poco prezzo

cheap nfl jerseys

cheap jerseys from china

cheap authentic jerseys

cheap nfl authentic jerseys

cheap jerseys online

cheap polo ralph lauren outlet

cheap polo ralph lauren online

dortmund trikot

manchester united trikot

bayern münchen trikot

bvb trikot 18 19

maillot de foot pas cher

maillot foot pas cher

maillot de foot pas cher net

cheap football shirtsНе
Досега ни таковаше на орехова сянка кмета наш. Вече ще е на бадемова. Не че има значение де. Все сме си таковани. Дори свикнахме с таковането. И това е най страшното.

селянин
Ще ни клеца я! Като сме абдали и тъпани! А като гледам от статията, вече на орехова сянка ще ни клеца. Най- вече драчевци. На тях хем ще им продаде орехите, хем улиците няма да им оправи!

Реалист
Че той кмета си ни клеца втори мандат вече. Клеца си ни яко по всякакви линии. Толкова свикнахме с това, че чак хубаво ни става. Няма да се учудя ако го оставим още един мандат да ни клеца.

Клецар
Що ми намирисва, че кмета пак ще ни изклеца с ремонта на улиците в града? За пореден път.

Етаж
Третия или четвъртия по са клеца

Жабата
ГЕРБ е зад гарба ми


Клецай, клецай, че и твойто време да си от страната на булката ще дойде!

Жабата
Изклецах цялата администрация и цяло "село",няма как да не се променя!

Бивш
С Жабата се познаваме от деца, беше много точен и голем пич.Ама после нещо се изклеца , стана алчен чичак.

Стела
Дядо Иване, от твоите уста в божиите уши! Всички червеи и земноводни от блатото"Средец"!Ще им направим подобаващо изпращане !

Дядо Иван
Дай Боже идната есен щъркелчето от логото най-сетне да отнесе жабокът..


докато не изквака жабето,никой не може да се обади.

има ли кой ?
да му отговори.Те всички са неми в тази община.

Присъствал
Питането на Гърков беше интересно.В плащанията по договорите за орехите май има нещо гнило.Какво ли ще му отговори кмета?

Чък Норис
Доли, къде си?

Лафонтен
Паисий Безхлебников??? Евалла сос - ци. Че и ученици има. Мноооого точно! Дано повече люде ви четат. Само вие казвате истината.


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 9518 пъти