Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Шарж


БИБЛЕЙСКОТО ОРЪЖИЕ

Премина една тежка зима. Тресоха ни бури, дъжд и сняг валя. Циклони и антициклони се вихриха. Студът ни се размина, но грипът не ни подмина. А народната нежна половинка надскочи себе си в тазгодишното издание на любимия си месец. Добре, че от дванайсетте, един е само неин. И не е случайно, че е точно кръстения на бога на войната Марс. Навън не беше за мъже, а у дома не се стоеше до жена. Природните и женските прищевки тресоха мъжките снаги и глави по-тежко и от простудна треска. Но и месец март премина. И тъкмо да си поотдъхнем, друга несгода мъжка се зададе. Преди седмица разбрахме за нова разработка на тайните служби МИТ 1, 2 и 3. Дяволската турска троица взела, че създала нов вирулентен щам за целите на биологичната война. Кръстили изчадието си по името на библейската Лилит.

Не и върви на горката Лилит, от най, най-дълбока древност. По-дълбока няма накъде. Тя била първата жена на Праотеца Адам. БОГ ги създал от едно парче глинено тесто и им вдъхнал живот. Равнопоставени ги създал и им казал да се тачат и обичат взаимно. Лилит послушала БОГ и била много всеотдайна и любвеобилна. Дотолкова, че на Адам му дошло нанагорно от тая любов и ласки. И почнал да не се прибира в къщи и да бяга по кюшетата на Райската градина. Ама, колко ще да е голяма една градина? Лилит винаги го намирала и му скачала самоотвержено на-ъъ ... шията. Принудил се Адам да моли Всевишния за по-кротка и послушна невяста. Но нямал БОГ повече материал и от реброто адамово създал Ева. А Лилит подмамил извън Райската градина и я пуснал да броди по лошия свят, далеч от любимия. И любовта на Лилит се превърнала в омраза. Но не към съперницата Ева, а към Адам и всичко що е мъж. Тя бродела навред и вземала акъла на мъжете. Изцеждала им жизнените сокове до последната капка и след употреба ги захвърляла ни живи, ни умрели. Действията на тая Волна Душа, дотолкова не се харесали на църковните отци, че те изтрили името и от Светото Старозаветно Писание. И я демонизирали с образа на змията в притчата за ябълката и първородния грях. Даже художниците почнали да изобразяват Лилит като змия, или с увита такава. А синовете Адамови още плашаме истинския грях на своя Праотец, пренебрегването на Лилит. И не можем да си намерим подходящата сред Евините дъщери. Колкото и да сме обичани все настрани поглеждаме и търсим някоя Лилит. Тъй е нине и присно и во веки. 

И турския щам, кръстен на Нея, поразява единствено мъже. Лилит небрежно подминава дъщерите на посестримата Ева, а всякакви транс-джендъри с презрение. И удря многострадалните мъже, но не в чатала, а между ушите. Шест години турците сътворявали новата Лилит, а на седмата вместо да починат, решили да експериментират. Първоначално върху мигранти, изпращани на мисии по Западна Европа. Тези терористи-джихадисти знайно е, че много мозък нямат. Но и малкото останал Лилит изсмуквала без никакъв проблем до 100 %. И ги превръщала в послушни камикадзета за страх и ужас на белите държави. След тестовете с ислямисти, пуснали Лилит на християни. И понеже сме комшии, първи потърпевши пак сме ние. Особено управите на общините с транс-комшийската взаимопомощ. В чайове, кафета и шербети, за прокарване на обилните обяди и вечери, Лилит прониквала в търбусите на политическите ни мъже и оттам в полупразните кратуни. И спомагала за пълното изпразване. Резултатите са видни и при наште властелини. Пълно Оглупяване и Опростачване! А какво по лошо за една държава и нация от туй. Други оръжия вече не са нужни.

Нямаше да бъдем толкоз обезспокоени, ако Лилит нападаше само властимащите български мъже. Те и без туй е всеизвестно, че не са големи ерудити. Но Лилит и друго мъжко да и падне, не подбира. И бяхме притеснени за нас и вас, читатели мъже. Защото Тя по-лоша е от спина, макар по полов път да не минава. Промъква се през проходи незнайни и всекиго от нас възможно е да грабне. И горко ни! Защото освен вратовете под калъча да подложим, спасението друго е да обръщаме резбата, понеже Лилит по педали не си пада. И да се изпедерастиме за срам и ужас на евините щерки. Но днес следобед сме вече по-спокойни:

Добре, че са братушките отново! Учените от Петербургския Институт Против Еврокретенизма, съкратено ПИПЕ са разработили лекарствени способи и схеми за противодействие срещу турската Лилит. Имат пипета в главите тия пичове. Справили се със задачата за шестте дни от Благовещение до Лазаровден и на днешната Цветница преди да се отдадат на заслужен отдих връчили на Путин папка под кодовото наименование НЕАНДЕРТАЛЕЦ. Защо неандерталец, все още ни е неизвестно. Може би е съкращение на името на новото лекарство. Нещо като Новичок, но не отрова, а антидот. След като се запознал със съдържанието, Президентът на Русия отменил Заповедта си за превантивното изтегляне на дипломати от руските посолства, поради отпаднала необходимост. На тези в София даже не се наложило да стягат куфарите. Путин се обадил на нашия премиер, че вече сериозно обмисля варианта за посещение в България, поради липса на здравословни опасения за себе си. Също му препоръчал с цел той да не си причини такива, да се въздържа от Варна-2 и прочие други нерегламентирани от него връзки с бащите на турската Лилит.

Материалите за тази публикация са по информация от нашия извънреден пълномощен представител в Русия, поклонника на Цар Алкохол и Света Ева, небезизвестния пияч и женкар, бай Ставри. Той обеща заедно с колегата си бай Шиле да проникнат в дълбоко пазената тайна на ПИПЕ, по време на великденските запои с водещите им специалисти. Имат пипе и наште пичове, не може да се отрече. Те ще ни запознаят своевременно с Неандерталеца и неговия Модус операнди. Бай Ставри си пада по латинския, но ние проверихме, превода е ,,Начин на действие’’. Ще ни бъде интересно как ще действа Неандереца с Лилит, дали ще я удовлетвори и обезоръжи. Очаквайте ново включване по темата. Двамата български шпиони в Русия отправиха  кратък поздрав към нашите читатели по повод днешния празник:

,,Честита Цветница на имениците и всички останали. А на Цветята Евини, много специално. И не забравяйте, че днес е и още един празник. Наздраве и да ви е весело и шеговито, както и на нас! Да живеят Жените, нашата опора след тежките запои и житейския махмурлук!’’

 

1.04.2019 г.видяно 56471 пъти
назад

Коментари

Съгласен
Нивото е различно!

Литератора
Прекрасна статия, сос- ци! Точно като за първи април! Иносказателна и многовариативна! Само че силно се съмнявам хората, за които е предназначена да я разберат!


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 9356 пъти