Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


Снежната обстановка в община Средец

Както прогнозираха синоптиците, в края на Малък Сечко зимата най-после дойде със сериозно количество сняг. За малките радост и игри, за възрастните - проблеми. Но най-тежко е за управляващите. Ще цитираме приблизително думите на  един наш приятел: „В това време да не си майка на кмет на община”.

Сега нека се спрем на последните данни са пътната обстановка на територията на община Средец. Към 13.00 часа на 28.02.2018г. главните пътища, Средец-Бургас, Средец-Елхово и Средец-Ямбол са отворени.Пътят до Факия е проходим, продължава работата към селата М.Църква, Долно и Горно Ябълкво. Извършва се почистване от ханчето към Г.Буково, който скоро ще е отворен, остава посоката Кирово,Белеврен, Граничар. Засега е непроходим  пътя към селата Варовник,Богданово, има проблеми с отварянето на отсечката към Босна. Основните затруднения както се досещате са в балканския район на общината, но екипите не спират да работят.

Друга е обстановката в общинския център.Със задоволство трябва да отбележим, че в града вече трети ден сноват снегопочистващи машини, от внушителни мощни трактори до пригодени за почистване джипове. Главните улици са в добро състояние за преминаване, след почистването даже пътя е по-добър  отколкото преди снега поради естествено запълнените дупки. Малките улици също  не са забравени.  В централната градска част благодарение на работниците от ОБЧ и техническите средства, са оформени пътеки по тротоарите, които да улесняват пешеходците. Имайки  предвид, че все още продължава да вали  можем да обобщим, към днешна дата, кмета и хората, които отговарят за почистването се справят успешно в града. Спрямо миналата година когато по улици и тротоари се трупаше стар върху нов сняг, сега ръководството на общината си върши работата.

Уважаеми читатели, ние от Екипа на S.O.S Средец винаги сме били упреквани, че показваме недъзите, грешките, пропуските на местното управление. И занапред нямаме намерение да си затваряме очите. Но всеки знае от собствен опит, какво означава да положиш усилия за нещо, а то да не бъде оценено.И по-лошо не само да не бъде оценено,но и да бъде преиначено. Свободата да можем да казваме това, което мислим, да критикуваме или насърчаваме, да нападаме или поздравяваме, е най-ценното което притежава екипа.

Затова от името на S.O.S Средец, а надяваме се и на повечето читатели, да насърчим общинската управа за добре свършената работа. Не, че не може и по-добре, не че всичко е идеално, но нека преди да потърсим минусите за конкретния случай, попитаме себе си: „А ние какво свършихме през тези дни, почистихме ли тротоара  пред къщи”.

 видяно 55579 пъти
назад

Коментари

Станислава Узунова
Айй, Жабов от моЙто село ли е? :( А това с трактора и гумата е трагедия! Браво на този, предполагам доброволец, който се е сетил и почиства по този начин улиците в селото! А в селата, където има по 10-ина човека, а някъде сигурно са и по-малко, какво правим? Чистят ли там и кой? Повечето хора са много възрастни и е невъзможно да се спрявят сами, а и не би трябвало! Иначе според Жабов, всичко и навсякъде е екстра и проблем, естествено, отново няма! Или аз не съм разбрала правилно?http://www.gramofona.com/priroda/utre-shte-e-neucheben-den-v-obshtina-sredec#.Wpa_uAPRU_J.facebook

светлинец
Проблема не е от Светлина а от циганската ямболска жилка.Те затова семейството се грижи толкова за мангалите.Нали са рода.


Това село трябва да се затрие и да се спасим от този крадлив род.А сега ще затрием цялата община заради чреслата на дядо му.

Иванов
И аз като sos-ци не мога да отрека,че службата по снегопочистването този път си свърши работата в Средец.Живея на малка улица и за моя радост и удивление вчера още преди обяд по нея мина греблото и я направи проходима,нещо което не се е случвало от години за което Благодаря.Но друг е въпроса по селата.Нима общината е само Средец.Дочух за иновация в с.Светлина,трактор от месната кооперация тегли голяма гума и прави партина.Похвално и плачевно.Ванко помисли поне малко и за селото от което произлиза родът ти,кажи на Иванчо или не знам кой си отговаря за тамощното снегопочистване и осигурете гребло за да могат хората от селото да отидат поне за хляб до центъра.


ще си изкарам вълнените пуловери,че голям студ настана

Дърт Анян и тримата му с китари
Слънце пекна и ми олекна.

Смело с ръце
Бил Гейтс ще продава Макрософт на бизнесдамата Кичка Карахамсиева от село Малък Поровец.


Щом е железен да го пратим при Вальо Желязото за скрап.Лично аз бих го дал безплатно,да черпят една ракия ми стига


Не,нашият е железен и се надява на трети мандат


Имам 100 литра ракия и 200 литра вино. Дърва имам за три зими.


дали ще стане бивш кмета зависи от насл догодина през октомври


Дали не чакат и нашия да стане бивш?

Чухте ли
В Перник арестуваха бивш кмет на ГЕРБ?

Бруте
И вас ли купиха?


Какво говорите.Толкова добре е почистено че не могат да се разминат две коли.Пробшема сигурно е в дебелия слой боя по колите.


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 9350 пъти