Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


СЪОБЩЕНИЕ

На 27.09.2017г. /сряда/ от 9.30 часа в зала №1 на общината ще се проведе 23тото редовно заседание на общинския съвет. Този път дневният ред е кратък, състоящ се от 11 точки.Ето и по важните от тях:

т.2   Проектобюджет на общината за 2018г и актуализирана бюджетна прогноза за 2019-2020г.

т.3, 4, 5 -  са естествените за това управление продажби на общински земи.

т.6  Промяна в годишния план за ползване на дървесина

Тук ще се поиска от общинските съветници да одобрят завишаване на годишния план с над 3 200 кубика. Ясно е, че при съставянето на плана някой си е направил некадърни сметки, за да не достигнат толкова много кубици за задоволяване на населението с дърва, или просто тези кубици са изчезнали безследно.

т.7 и т.8 са за поемане на пътните разходи от бюджета на двама служители на общината. Така е като няма специалисти в Средец.

т.9 Това е поредното кандидатстване по проект за безвъзмездна финансова помощ. Често това е съпроводено със съфинансиране, за което после ще искаме разрешение за заем, но така е когато няма никаква стратегия и нещата се карат на парче.

т.”Питания”, която е последна,  винаги е била най-забавната и интересна част от сесията, където няколко съветника питат, а никой не отговаря.

 Вход свободен

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 видяно 52422 пъти
назад

Коментари


дърва няма, няма и да има, парите са опапанииии, стойкооо връщай парите с жабатаа и оная на 3 ет дет не става за нищо само имитира дейност

Глупчо Г.
Ок, извинявай!Ти си умница и пишеш реални неща.Сгафих те с един, който наводни ефира с потресаващо претенциозни простотии.Ако напиша името му ще се отприщи ново наводнение, а и цяла банда мажоретки край него му правят вятър.Днес безтуй е дъжделиво и ветерливо, нека не предизвикам ефекта на пеперудата.А аз съм си един глупчо без претенции, но се дразня от високопарни псевдо-умници.А ти се смей по-често!Глупав съвет, то от глупчо какъв друг да е, но върши работа.За другото си права.


Ами не знам откога да искаш нещата да се случват по начина, по който е прието за редно и законно, е претенция. Иначе съм съгласна, че и майтапа трябва да върви, ама как да ти кажа, в момента положението е вече такова, че никак не е забавно, поне на мен не ми е! Относно приказките, досега за повечето дребни проблеми, за които съобщих в общината, почти всичко се свърши, вярно, че за момента еднократно и за сметка на много нерви и загубено време от моя страна, но все пак е нещо! Друг е въпроса дали е нормално да се сезират от ФБ и други източници в интернет, но както и да е!.. Току-виж пък започнат малко по малко да работят по по-нормален начин. Но иначе мизериите, които описах под другата статия важат все още в пълна сила, включително и наводняването! Време е хората да се събудят, да спрат да се страхуват и че ще ги хулят! Надявам се, че "приказките ни", биха им дали поне малко кураж!

Глупчо Глупендерски
Не е умно, но така ми доде.Да гръмна някои потресаващо претенциозни умници.Тъй де малко и майтап да става, че колкото и да ги дъвчем. с приказки нищо няма да променим.


Много умно, няма що! А ти вземи се гръмни, че много трудно понасяш чуждо мнение! Да ти приключат мъките един път завинаги!


Я вземете се земете с Потресената, че да заформите един потресен дует от потресени та Жабов и жена му разтресете.

потресен
т.7 и т.8 са за поемане на пътните разходи от бюджета на двама служители на общината. Така е като няма специалисти в Средец. АМИ НЯМА И ДА ИМА СПЕЦИАЛИСТИ В СРЕДЕЦ И ЩЕ СТАВА ПО ЗЛЕ :)


Като ги гледам оня ден сем.Жабови и разбрах защо е свършил бакплувера по магазините.


За нас е джакпот, за тях е ПОРЕДНАТА далавера блатна.

Жоро Компота
Бах тия безследно изчезнали кубици!Да не са се наврели в нечий джоб под формата на хартиени банкнотки?Ей на тъй му викам джакпот!


В какъв смисъл са "предлагали" Кожухарова тук и там? Става интересно


Ловец, добър въпрос, подходящ за т.Питания утре, стига да има кой да отговори!

Ловец
В края на краищата хората, които вече са си заплатили дървата ще получат ли такива?

Бай миле
Бая са.


До момента на кои служители от общината се плащат пътните разходи?


та на колко имота ще видите сметката утре за жълти стотинки? Пет ли бяха? Май пет! Не останаха!

до Стамен Дявола
ха-ха-ха, въртите, усуквате.. Голямо любопитство, голяма чуденка! Един ли е или са повече? Каква ли му (им) е целта (целите)? Ами като съм скрит (сме скрити) като къртица (къртичета), какво ви дреме какво си пиша (пишем ние) тук? И фейса гъмжи от недоволни, всички ли лъжем и клеветим? Де да беше така, ма не е, за свеобщо съжаление! А дали не пиша (пишем) и там, а и точно къде и пред кого? А сега де!


Тая Кожухарова е тая,където Дамбулова я предлагаше тук и там...

Стамен Дявола
кой е тоз премъдрия.Покажи се,напиши си името щом си толкова смел и най-добре в страницата на фейса.Ама нямаш кураж,нали.Всеки лае скрит като къртица


какво е това "вход свободен"Това да не е театрално представление


те гащите отдавна са напълнени, сега остава и да го проумеете!


моля не ни плашете,че малко ни трябва и ще напълнем гащите

как коя?
още малко и ще попиташ на кой?? каква е. Много сте любопитни,не е здравословно


Коя е тая Кожухаровата?

Средец
Търгът за тези 3200 кубика дърва вече е проведен без общинския съвет да е гласувал завишаването и сега ще искат от съветниците да им заметат под килима далаверата. Тая Кужухаровата ако утре е при мъж в София от там ли ще и плаща общината.голям капацитет.

Истинският АЗе ;-)
двата = двамата

Истинският АЗе ;-)
Да, предложението беше отхвърлено на миналото заседание. Тогава беше предложено да бъдат изплащани пътните разходи от местоживеене до месторабота на трима служители на община Средец, в размер на 85% от стойността на билета на междуградския автобусен превоз по маршрут гр.Бургас - гр.Средец - гр.Бургас (считано от 01.08.2017г.). Служители са - Теодора Миланова Кожухарова (мл.специалист УТ), Кирил Веселинов Каравълчев (гл.специалист УТ) и Атанас Георгиев Мирчев (юрисконсулт към община Средец. Тримата бяха предложени в една докладна записка. Настоящото предложение е да се поемат разходите на двама от служителите, предложени на миналото заседание - Теодора Кожухарова и Атанас Мирчев, пак при същите условия, отново считано от 01.АВГУСТ.2017г. Разликата този път е, че предложението ще се разглежда в две точки, с две докладни за всеки един от двата служители. Информацията е от сайта на общината (при докладни записки, докладни записки към 23 заседание на ОбС).


Пътните нали ги отхвърлиха на предната сесия.Тези други ли са, или същите?


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 8015 пъти