Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


ГРАДСКИ ПРАЗНИК 2017год. - Програма

За всички, които проявяват интерес към тазгодишното издание на празника на гр.Средец, поместваме накратко предстоящите общински събития по честването му на 23.09./събота/.Като цяло програмата е по-постна в сравнение с някои предходни, което е понятно предвид задълбочаващата се финансова криза в общината.А и за наше дълбоко съжаление годината не е изборна и ще сме лишени от възможността да се насладим както на някои чудати хрумвания на пиарите, така и от правото си на вот.Последното може и нищо да не промени, но надеждата умира последна.Мотото на празника е ,,Средец-Град на достойни хора, средище на култури и цивилизации ’’.Няма да поставяме под съмнение културния ни и цивилизационен принос, а това че сме достойни хора е неоспорим лично за всеки от нас факт.Някои даже са по-достойни от останалите, предвид ранга им и повишените потребности.А сега към програмата:

От 10ч. на указаната дата ще се извърши ритуала по вдигане на националното ни знаме.Място на събитието-площад България.Следва тържествена сесия на общинския съвет на обичайното място в Зала Едно на Общината.

В 10.30ч. ще се поднесат цветя и венци на паметника на бореца Продан Гарджев до църквата.

След това от 11ч. на градския стадион ще се открие турнира по свободна борба.

За вечерта отново на площад България са предвидени празничен концерт с участието на певеца Георги Христов и фолклорен поздрав от народен хор ,,Трепетлика’’ с ръководител Пепа Запрянова и участието на народната певица Бинка Добрева.

Пожелаваме на всички уважили общинската програма и на останалите уважили собствените си програми приятно и ползотворно изкарване на трите почивни дни.Ще се възползваме от настоящото си включване да Ви честитим освен градския и Националния празник 22-ри септември, датата на която през 1908г. е обявена Независимостта на България!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 видяно 52422 пъти
назад

Коментари

S.O.S Средец
Екипът на S.O.S Средец призовава своите читатели в коментарите, които пишат да не замесват и обиждат лица, които нямат пряка връзка със статията, а да свеждат мнението си до конкретно поставения проблем. Целта ни е да предоставим условия за широка, масова дискусия, свързана с наболелите въпроси на обществото ни, а не да замеряме с хули и опетняваме конкретна личност. Тъй като това е само препоръка на екипа, който няма контрол над интелекта и възпитанието на коментиращите, нека изборът на поведение се направи от всеки потребител.S.O.S Средец не носи отговорност за коментарите, а само за публикуваните материали.

грудовец
Кмете, кмете, ако си вкарал тролове за демонстрация, че и от тебе по-тъпи има, това си го знаем.Безспорно е, че си по-умен си от всички гласували за тебе.

анонимен
Те да бяха само трима, тия трима глупаци!Не забравяйте Литературния, Нелитературния, Ловец, Ловец 2 и цялата скапана дружина олигофрени дето един другиму се хвалят и чешат мижавите топки.А може и глупака да е само един под много имена.Да се съберат толкова накуп в последните дискусии нещо не се връзва.А и почерка на изразяване е сходен.


За тримата глупаци тебе, азе и баснописеца са пожизнено запазени.

язе
Ще дойда, но не знаеш кога


Раздавам патенти за ТЪПАЦИ.Защо не дойдете в общината са си ги получите.

Истинският АЗе ;-)
Рече и отсече най-истинският... комплексар!

Най-истинския
Вие истинските я ми го издухайте, поотделно и заедно.Да видите що е то истински!Ловеца и Баснописеца да изчакат реда си след тяхОстаналите на опашката, само срещу заплащане.

Истинският АЗе ;-)
Наздраве! Нека сте пияни, празник е все пак! Какво друго ви остава? Току-виж ви дошла музата и напишете нещо смислено най-накрая! Ловец, здраве да е :)!

Ловец
Язък! Някой хора може да останат без работа. Смешно дразнищия, банален и с липса на литературен усет Баснописец поне им осигуряваше такава!АЗе следващия може да си ти приятел; Наздраве и със Здраве Баснописецо и всеки събудил се!


Азе и Язе вече сме пияни.Айде наздраве


Някой ходи ли на борбите да сподели?


Явно някои хора приемат сарказма много лично и това си е техен проблем .Както казват "еди кое си е проста работа,но не е за прости хора"

АЗе
И честит празник на всички ОСЪЗНАТИ съграждани!

АЗе
Анализаторе, всъщност са доста досадни твоите "анализи", честно! Като си такъв гений неразбран, защо просто не се оттеглиш оттук, от нас неграмотните тъпунгери, а продължаваш да се пънеш и да се опитваш да спреш Баснописец и други да пишат? Същинско заблудено магаре!

Анализатора
Къде бърка Баснописеца?Проблема при него е в липсата на литературен усет в неговите стихоплетни изяви.В желанието си да римува на всяка цена, губи идеята на това, което иска да каже и става смешен самия той,а не тези които желае да осмива.Смешен,но и дразнещ и банален.Пише заради самото писане, а не дали е смислено и относимо.Понякога безсмислиците са пълни и ако той си ги прочете след време едва ли ще може да обясни, какво е искал да каже.Второ, има се за някакъв шибан гуру, а на хората им е писнало от такива поучители.Вероятно засегнат от мене и други коментиращи прави този обяснителен коментар, в който нищо на обяснява,а обижда и го дава обиден на аудиторията.А великодушното му обещание да продължава изявите само в рубриката Шарж е трогателно-смехотворно.Горкият той неразбран гений!

Баснописец
Днес искам да честитя празника на всички мои съграждани и гости на града и да благодаря на всички които ме разбраха. Съжалявам, че мнозина не съумяха да разграничат личността и литературният герой .Да осмееш някой като се въплътиш в неговия образ е метод използван от векове.Не съм искал да обидя и засегна никого освен институцията която ни управлява и подгласниците и. Нима имаме някакво развитие през последните 20г.? Защо е подвластна на местните величия и не е и не допуска друг бизнес в града ни? Защо вместо гласувана субсидия на болницата същата се е превърнала в заем спъвайки кандидатстването по програми? Защо лекарите са с такива мижави заплати и кой уважаващ труда и себе си доктор ще дойде да работи в нея? Защо проектите не се изпълняват качествено? Защо при гласувано още от първия мандат изграждане на нова обществена тоалетна се бави? При наличието на две занемарени и изоставени градски тоалетни къде могат да отидат дошлите на пазара хора от селата?А само това ли? Спирам да не би да вгорча празника на някой от примирилите се и чакащите с хъс четкащи Време е за трета възраст.Славата и психо вампиризма оставам на тях!До нови срещи в рубриката Шарж! Наздраве и със Здраве!

Анализатора
Днес е национален празник.На този фон в коментарите се излива невъобразима помия.Този, който я предизвиква и е нейния каймак е персоната подвизаваща се под името Баснописец и други.Не се обръщам към него колеги, читатели и коментиращи, това е излишно.Обръщам се към вас, игнорирайте го с безразличие.Такива като него са своеобразни психо-вампири, хранещи се от собственото си самодоволство и чуждия протест и гняв.Това са хора с раздуто его, но с ниско самочувствие, непризнати комплексари, търсещи признание.Полето му за изява е тука, той другаде не може.Убеден съм, че зад хвалбите за него, стои самия той.По простотията ще го познаете!


Така е щом си нямаме градска тоалетна ще серем дето сварим. Много зависи и от зора и от напъните.


Празник е а вие серете ли,серете.Като не ви харесва не ходете в центъра.


Искате ли видео от центъра,пълно е с говеда;))

Ловец 2
Казвайте коя свиничка да опукаме най-напред. В центъра сега са много!

Ловец
След обстрела на скопения глиган уважих молбата на Баснописеца и не съм взимал участие в коментарите. Но като гледам какъв пернат дивеч се е навъдил,какви жалки, вулгарни тролчета се напъват да запазят въртящите си столчета ми идва да взема пушката,да сбера дружинката и да ги подкараме в едно с работодателите им!

АЗе
Брей, какъв напън и какви съвети! Какъв ви е зора, бе, хора? Като не ви харесват коментарите, например на Баснописеца, защото в случая него "нападате", не е ли по-добре да ги подминете, а не да ръсите тъпотии, макар че вече стана ясно, че на друго не сте способни! Типично поведение на много употребени лакеи и много жалко! Не ви виня, разбирам ви донякъде, сигурно много злоба сте събрали като свидетели на много безобразия, обаче си траете с надеждата, че някой ден ще бъдете "оценени", ще ви забележат сред всички лакеи и дай Боже и вие да се облажите поне малко с някоя друга трохичка... Струва ли си тази излагация публична заради едната трохичка, пък и тя не е много сигурна! И моля, не се оправдавайте отново, че не сте подмазвачи, вече доказахте многократно обратното!

язе
Боли те нали. Нищо не знаеш за болката ти, безгръбначно влечуго недоклатено.Не се притеснявай, ще увеличаваме дозата!

Игнорирайте го!
Този глупак се кефи, че е център на внимание.Досаден е вярно, но ако не му се обръща внимание ще е по-добре.

Бесния
Куче от кокал не се плаши, нито простака от критика??За съжаление е горкия не за ругатни, не може той да проумее, колко зле е.-Ако сега не добавя, че за него /Баснописеца/ туй се отнася, щеше той да си помисли, че е някаква похвала.

Баснописец
Наплунчената ръчичка явно е хванала мазоли и неуспешно търсиш заместител. Куче от кокал не се плаши. Каквато и кожа да си сложи вълкът, веднъж вкусил ли е месце не можеш да го накараш да пасе трева. По вероятно е магарето да яде боб, отколкото някой да поумнее и проумее това!

Редойчу
Що не взема да та тура, Баснописецо на КУРА. Ако си от женски пол, курове си чупил бол.Еле пък си травестит си го духал неизмит.Най-приличаш ми на гей, с микрофона ми запей. Копеле си ненаситно, ръсиш рими колоритно.И сърбежите извечни ще натигам ти в ГЪЗЪ.Пардон в дупето, пак забравих, че тебе требе с рима да се ебе.

Шопа
Не занимавайте се с идиоти.И аз опитах, но по-лошо става.


Боли ме КУРА

АЗе
Ухаа, явно някой много го е заболяло...


как ?


??


Да,може.Заповядайте,имаме хора за всичко.


Ако е модераторка може ли да ми моделира КУРА.


Модератор-баснописец.Така ли да разбираме?

ВУЛГАРНИЯ
До тъпия модератор който трие коментари: Нали наблюдавате за вулгарни и порно фрази.Ееееееее,по голяма порнография от римуваните тъпотии на Баснописеца НЯМА.Защо и ваша реакция няма?

Пишманкописец
За вас може да е криза, но за мене епикриза.Предписанията изпълнявам и на всички майната ебавам.Щом Флагмана ме хвали ще свъртя абдали даже и от остров Бали.Ще гъча до насита от троянската пита и мезета месни от манджи повсеместни.А с вашата плата от мен за отплата, ръкав ще запретна и тоалетна ще спретна.Там по моя воля пишкайте на воля.И се облекчете, камбанки клатете и на късмета си серете.След годинки двенки пак тъпан ще бия, то се знае че отново с нови тъпанари.Дотогава ако щете и пишете и пищете.Туй що ви забавлява, мене пък обнадеждава, че селото наше пълно е с абдали.Будалета-баснописци с къси писци и пишоци.Всички като него голям език вадят, но щом хване ги сюргюна, лъскат ми бастуна!За накрая според лекарската препоръка ще им тегля вкупом една мазна майна!Майна ви електорална мазна!


?


много си жалък


"само ако искате, ще ви бъда личен водолаз" ?


Имам чувството,че Община Средец плаща на чиновничките си,да драскат по цял ден.То не бяха тържества,хора,тежки маси и болни стомаси,та ГЕРБ, та ББ! Няма да споменавам имена,има снимков материал-нали за това скачат за ГЕРБ-да си запазят въртящия стол.....

Нелитератор
Какви ти градски тоалетни бе човек? Ние като културни и цивилизовани хора отдавна сме станали и екологично образовани такива. Тор трябва на насажденията и то не каква да е!


Да не се припозна


Тоя е олигофрен

Баснописец
Каква ти криза щом имам си хавайска риза?Пиар щом ме хвали и на островите Бали ще намери абдали. Ще празнуваме до насита па макар и с вашата пита. И накрая уморен от много много тежкият ми ден за отплата и забава градска тоалетна ще направя. Че като хване ме сургюна да ми лъскате бастуна. Тя подарък ще е от мен за следващия празничен ден. А сега в храстите идете и спокойно се облекчете!


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 8017 пъти