Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


ГЛЪТКА ОПТИМИЗЪМ С НАБЛИЖАВАНЕ НА ПРАЗНИКА НА ОБЩИНАТА !

Днес е щастлив ден за гражданите на Средец. Общината ни е  сред 15 общини в България, които подписаха договор по Програмата за развитие на селските райони/ПРСР/ 2014-2020 г.  Първите  43 млн.лева за рехабилитацията на улични мрежи, градска среда и училища са раздадени и подписани договорите с тези общини. От тях 1,5 милиона лева получава нашата община. По думите на кмета Иван Жабов те ще бъдат инвестирани за въстановяване на уличната мрежа в града.

  Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, който присъства на срещата в Гранитна зала на Министерски съвет заедно с премиера заяви, че 341 млн. евро е стойността на първия прием в няколко направления. „Първите договори вече са започнали, като те са най-вече за читалища, образователната и социална инфраструктура. Цялостният бюджет ще бъде около 380 - 390 млн. евро. Прогнозата ни с Фонд „Земеделие“ е те да бъдат финализирани до 2-3 месеца, което зависи от предоставяне и финализиране на документи от страната на общините“, посочи Порожанов.

Премиерът Борисов поздрави лично всички кметове и сподели: „Колкото по-бързи подавате и ви излизат договорите всичко това отива директно при хората, защото това са читалища, училища, детски градини, водоснабдяване и пътища. Колкото сте по-бързи и ефективни толкова по-бързо ще се усети”, след което  шеговито  подхвърли „  Понеже сте от всички партии, точно догодина ще може да ви излязат проектите за следващите местни избори да сте готови всички“

До изборите има доста време, а и не ни се вярва болшинството  от хората  да се интересуват от тях.  Но виж по какви улици караме автомобилите си и по какви тротоари ходим е обект на особено внимание. И не само това ! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 видяно 52423 пъти
назад

Коментари

S.O.S Средец
Екипът на S.O.S Средец призовава своите читатели в коментарите, които пишат да не замесват и обиждат лица, които нямат пряка връзка със статията, а да свеждат мнението си до конкретно поставения проблем. Целта ни е да предоставим условия за широка, масова дискусия, свързана с наболелите въпроси на обществото ни, а не да замеряме с хули и опетняваме конкретна личност. Тъй като това е само препоръка на екипа, който няма контрол над интелекта и възпитанието на коментиращите, нека изборът на поведение се направи от всеки потребител.S.O.S Средец не носи отговорност за коментарите, а само за публикуваните материали.


Оле,оле, отново безмозъчни тиради!

Истинският АЗе ;-)
Очевидното е че една шепа тарикати въртят далавери на гърба на "обикновените" хора, останали в Средец! Очевидно е, че една друга група хора смятат за голям престиж да целуват задниците на първата група и с тези си действия ги поощряват да въртят далаверите си необезпокоявани до някаква степен. Аз сърбежи нямам, но теб май доста те е засърбяло, щом така нахъсано се опитваш да ни накараш по всякакъв начин да спрем да пишем! И изобщо в качеството си на какъв точно дришльо, ми нареждаш да спра да пиша? Нещо си объркал, този подход може и да работи при втората група хора (онази - целувачите на задници), но май забравяш, че има и трета група, която не подлежи на манипулации, зомбиране и заплахи, така че каквото и да напишеш за мен специално, е все тази! Клоунските ти коментари отдавна преминаха всякакви граници, така че лично аз смятам оттук нататък да ги игнорирам, но няма да спра да пиша за случващото се в цялата община Средец! Хайде, със здраве!

АЗе неистинския
Забелязахте ли, че след като пунтирах и избъзиках истинския АЗе, това творение на пиянски секс взе да слага за идентичност след великия си ник символа ;-).Съчетанието на простотия с его е върховна форма на комплексарщина.


Кое друго е очевидното бе пикльо, освен простотията ти.Сума народ ви наговори на такива като тебе и баснописеца, че опротивяхте на всички, а вие продължавате да се обяснявате като ученички.Ако имата сърбежи се чешете не на гърба на чуждото търпение.

Истинският АЗе ;-)
Не ми е присъщо да се подмазвам на когото и да е! А дали сме променили и дали променяме нещо в момента, мисля, че е очевидно и със сигурност много болезнено за някои индивиди, отдавна изгубили уважение и самоуважение! Позна ли се?


И какво ти и подобните драскачи сте променили в тоя град.Лаещи псета дето сигурно се умилкват на кмета, а зад гърба му го плюят за да си върнат самоуважението .Най ми се повдига от такива помяри !


Хайде стига с тия словоизлияния, големината не ги прави по-умни.

Истинският АЗе ;-)
А на мен пък ми е чудно какъв идиот трябва да си, за да се опитваш по всякакъв начин да изопачиш истината... Цинизми ли не бяха, какви ли не тъпизми, големи напъни, голямо нещо... А само ако бяхте вложили тази енергия в нещо полезно за града например, тогава щеше състоянието, в което се намира в момента Средец, да е коренно различно! Но не! По-лесно е явно, а и подобаващо на всеки заклет шут, е да оплюе всеки и всичко, които се опитват да променят нещо, дори минимално в тая свинщина! И не, естествено, че никът ми не е запазена марка, но все пак никой КОРЕКТЕН, ЧЕСТЕН и УВАЖАВАЩ най-малко себе си човек (па дори и шоп), не би си позволил да пише простотии от "чуждо" име! Но пък го приемам де, като поредният знак на безпомощност от Ваша страна!

Шопа
Не ми го побира акъла, какъв идиот трябва да си, че да мислиш тъпите си ник-нейми за запазена марка и то в една анонимна дискусия.Все едно да се обидя, ако се появи и друг шоп.Шопи много, за съжаление глупаците са повече и няма почивен ден за простотиите им.


Кой ти е ника бе олигофрен, от А до Я ли?

Истинският АЗе ;-)
Може, ама да не се окаже, че нямаш пишка даже?!


АЗ съм истинския АЗе Може да си премерим пишките даже

Истинският АЗе ;-)
И всъщност, всички нормални хора тук отдавна забелязахме, че си се сбъгясал безвъзвратно, тъй че не се напъвай толко!

Истинският АЗе ;-)
До там ли стигна вече? За да пишеш под чужди никове, явно си доста закъсал отвсякъде! В такава жалка безпомощност може да изпадне само един истински придворен шут!

АЗе
Да ама язе съм си тъп по рождение.Не съм виновен, мама и тате са ма правили на пияно под съпровод не на пиано а на тъпани и кавали.


Про.фесор ми е титлата глупако!

АЗе
А ти си явно идЬот!


Вярно е, че си изкукал!

Изкукал Даскал
Много добре ми е известно как се спори с тъпоглави тъпанари. За това ви моля да не поставяте про.сти пред имената им освен ако и Вие не сте взели участие в това титулуване.


Слушай малко като ти говорят Псевдостихоплетецо.Спри да се хвалиш и да даваш акъл.Никой не харесва да го поучават.Или си изкукал учител или недооценена свръхпроста особа.Да спориш с простаци си е загуба на време,затова спирам до тук.Вие пак си ги нареждайте идьотщините

Баснописец
Браво, браво явно думите ми взеха да хващат декиш и някой по талантливи се поразбудиха и взеха да доразвиват идеите ми. Продължавайте така,но ги обогатете с нещо ново, като мизерните заплати на докторите, които според управляващите са се вдигнали много през последните години, например!


А да видим колко работа ще свършат и колко ще лапнат

Пишманкописец
Разгеле намерихме парички, но мъничко и не за всички.На мене като вожд полагат ми се тез мангизи дребни.За моя джоб са отредени и отрано наредени.Улици ще понаправя, болницата като млада баба ще оправя.Тротоарите ще чакат ред до някой мой мандат поред.Не ме корете и не се косете, че заеми големи опрощавам, а малките заплатки ви забавям.Помагам ви дори в съня си, с гласа си вий ми помогнете и гласно ме боготворете!


Браво Баснописецо,отново намери ранички,които да разчовъркаш.Възхищавам се на хората работещи в прословутата ни болница,а и същевремено им се чудя.Как може доктор който дава повече от 10 дежурства да получава по-малко от 400 лв.а мед.сестрите колкото санитарките. Вие сте грамотни хора докога ще търпите тези подигравки? Време е и вие да да потърсите справедливост и адекватно заплащане. Стига сте работили даром!


Пих и ядох цяла нощ.На сутринта издухах нос,черво изпразних,потропах с крак-ще хапна и ще пийна пак,защото съм юнак.


Идиот

Баснописец
Разгеле намерихме парички. По мъничко за всички. На мен като вожд полага ми се кош. Улиците ще оправя,нови тротоари ще направя и болницата стара ще грейне като булка млада. И моля ви не ме корете а от мен се поучете как се заем опрощава и заплата не се дава и бездънния ми кош как се пълни всяка нощ!


на сърцето още повеч на п...то

Време беше
Че досега само бати Ангел даваше комисионни.Доста заслабнахме двамата с жената.


Браво кмете,ти си ми на сърцето


Е,и такива олигофрени ще има

дясна му ръчичка
не само го целувам,ами и бастунчето му лъскам


И ти си права Тони, но нека поне замалко се понаслаждаваме на една идея позитивизъм.

тони
искаме да видим резултата от този договор,т.е крайния резултат- Средец да е оправен по улици и да не караме и вървим като в Сирия по траншеи и огромни ями,оправете и почистването на града ,там нещата не вървят вижда се във всички райони на града,погледнете Бургас и си направете извода сами кого заблуждавате!!!!

Не е целувка,
нито съм фен на кмета,но щом е добро,нека се отчете.А ако държиш на имената, пиши си твоето.Не че има значение, вероятно ще е измислено.

Е, ти???!!
Като има нещо хубаво правилно е да се каже.Що веднъж поне Бойко не похвали Корнелия или обратното.


напиши си името.Да знае кой го целува.


Браво кмете!


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 8017 пъти