Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


ОФРОУД, ТОЗИ ПЪТ НЕ НАШЕГА

Темата за офроуда по градските улици и общинската ни пътна мрежа е присъствала и в предни наши публикации.Едва ли те са причината територията на нашата община да бъде включена в етапите на предстоящото международно състезание за високопроходими автомобили, но чувстваме своеобразна гордост от проявената прозорливост.За наше дълбоко съжаление улиците на Средец са изключени от състезателните трасета и ще бъдем лишени от възможността да се поучим от майсторството на асовете в този спорт за шофиране в утежнени градски условия.Трасета ще преминават основно по полски и горски пътища.По асфалтовите ще се осъществява само преминаване на автомобилите до състезателните отсечки.Ралито ще се проведе в източна България  в периода от 16-ти до 23-ти този месец, като през територията на общината туровете са между 17-ти и 21-ви.Следва да отбележим, че доколкото ни е известно за първи път подобно офроуд състезание на наша територия е проведено през втория мандат на кмета Пройков, със съдействието и спонсорството на лидера на партия ,,Средна Европейска Класа’’ г-н Георги Манев.Тогава то е преминало в рамките на един състезателен ден в районите около бившето военно стрелбище край с.Пънчево.На любителите на подобни автомобилни спектакли пожелаваме приятни емоции.И те и останалите нека бъдат по-бдителни зад волана през този период, особено ако работата им е свързана с движение извън републиканската и общинска асфалтова пътна мрежа.Доколко е асфалтирана е друга тема!

Използваме настоящото си включване да честитим Националния Празник СЪЕДИНЕНИЕ на всички наши съграждани с българско самосъзнание!Ние няма да словоблудстваме по темата за тази велика дата, на която преди 132 години нашите деди са осъществили исторически подвиг пряко намеренията и желанията на европейските и световни така наричани ,,велики сили’’!Само ще се поклоним пред техния български патриотичен дух!!ВЕЧНА ИМ ПАМЕТ!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 видяно 52423 пъти
назад

Коментари

Баснописец
Прав си шопче,ние простосмъртните селендури не сме влизали,а и няма да влезем в часовете по четкане и лизане на задници.

Шопа
Оди се отпери бе прост селяндур.Ако осъзнаеш,колко не си в час ще се гръмнеш.

Баснописец
Винаги, когато някой изрази своята гражданска позиция и тя не е в унисон с тази на управляващите, все ще се намери някой услужлив лакей, който да се опита да очерни и заглуши гласът народен!


НЯМА ЛОША РЕКЛАМА.

АЗе
Бургас, не си добре? За каква завист пишеш, човек? На кой да завидя? На общинските мишки ли? Грам не искам да съм на тяхно място! Как може да мислиш, че някой нормален би завидял на хора, на които основна дейност е да целуват нечий по-висшестоящ задник за 400лв. и малко \\\"слава\\\"? Завист няма, но съжаление - да! Простотия и селяния виждам единствено в писания като твоите!

Общинарка
Назначиха ни да плюем а дали е вярно или не заплата трябва да вземем макар и минималната.


И какво ще промените като плюете хората.Направете вие нещо.

Средец
Опозицията си върши работата. А личния живот на хората си е техен. Кой с кого живее,как си харчи парите и т.н.не ни е работа на нас. Важното е че те единствени работят в ОСъвет

Бургас
Много завист.Много простотия.Много селянина.

Юнака
Защо само за опозиционерите пишете? За съветниците от ГЕРП нито дума няма! Ама как да има като една дума не са казали вече две години. Послушковци са те. Гласуват си чинно каквото им разпореди Жабов и толкоз! И тия хора избрахме да ни защитават интересите. Боже опази!


Че какво не им харесвате на нашите опозиционери? Знаете ли, колко пъти са поставили въпроси свързани с улиците и пътищата в нашата община? Колко учтиво са се извинявали за тях и са молили Кмета да им отговори и да предприеме необходимите мерки. Още от 2015г общината е спечелила проект за асвалтирането им на стойност над 400 000 лв може ли някой да каже кога ще бъдат усвоени и кога най-накрая ще донесат дървата на хората, които са ги заплатили преди повече от два месеца?Да не би Ивана да е изнесла всичко?


Добро е.Вярно им е през оная.

Антибаснописеца
Въпросната Пенка на кмета не е фенка.Но изрусената кокона с нея, тоалетите разкарва и му се докарва. От басни може и да не отбира, мъжете може и да не подбира, но виж сметките разбира и в съвета се намира.А пък гърчавият син на Вана слушка само мама.Байрактарят Петър лекарката консултира, но все не доразбира за какво се пита и какво гласува.Войводата Гърков плювалника проветрява, вицове разправя и с разни персони, важно телефонни разговори води.Тъй на Кабела екипа прави местна политика.Само в кака Пена надежда остана, тез раздрънкани вагони в релсите да вкара.И дружинката заспала от дрямка сладка да изкара.Како Пено, како Пенке, проумей накрая, всеки се самозабравя, но за изборите нови кураж ще изкара.Копнат ли мандата следващ, после пак ще е все тая, тоест ще им е през оная!

осведомен
Какво се чудиш за Пенка? Я се замисли кой и е зет?!?! Горският, дето живее с дъщеря и граничарката! Голяяяям привърженик на местния ГЕРБ, в частност на лидера му Жабов. И като казвам голям- имам предвид и в преносен, и в буквален смисъл. И разбира се, общински съветник от партията-майка! Изводите си ги направи сам!!!


Какво съвпадение,вчера и аз видях една Пенка да поднася венци.Да не би да иде реч за същата фенка на местна партия.Ако е така се замислям дали местната опозиция не е преминала в управлението,по подобие на по-големите си батковци и каки от национален мащаб.Видях още и една хубавица с изрусена главица и имам подозрения относно пола на Баснописеца.Не всичко е пари приятели макар,че без тях не можем!

Баснописец
Вчера срещнах Пенка, много люта фенка, на месните шопари, Флагман де ги хвали. На кафето стояхме, неловко мълчахме,не щеш ли тя проговори, за политиката взе да спори. Обеща ми кариера и световна премиера,необзорни хоризонти и дъщеря ми да се конти. Ще ми дават и парици да описвам политици, като непорочни девици и всезнайни умници. Моля ви помогнете и ребуса решете,дали на гърба ви да се прославя или вярна на принципите си да остана?


СЯКВИ ГЛУПОСТИ ПИШЕТЕ, НЕ СА НА УЧИХТЕ ЕЙЙЙЙ


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 8017 пъти