Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


Резултатите от парламентарните избори 2017г. В община Средец

Приключи изборния ден в община Средец. Резултатите са следните :

Активността  -  55,53 %

Брой на действителните гласове  -  6 429

 

  1.  ГЕРБ       -   2 196 гласа  - 34,16 %
  2.  БСП        -   1 997 гласа  - 31,05 %
  3.  ОП          -   1 027 гласа  - 15,97 %
  4.  ДПС        -      544 гласа  -   8,46 %
  5.  ВОЛЯ      -      220 гласа  -   3,42 %
  6.  АБВ         -        74 гласа -    1,15 %
  7.  Р.блок     -        68 гласа  -   1,05 %

 

Всички други партии като „Да, България”, „Нова Република”, ДОСТ и т.н. са под 1 %.

С „не подкрепям никого” са гласували  - 113 гласа – 1,76 %

 

Кратък анализ на резултатите спрямо предишни избори показва задържане на гласовете на Герб, увеличаване на електоралната тежест на БСП с около 200 гласа, спад на гласовете на Обединените патриоти с близо 300 гласа, рязко вдигане на гласовете на ДПС/над 2,5 пъти/, главоломно падане на гласовете на ВОЛЯ на Марешки/над 3 пъти/, макар и слабо загатнато присъствие в общината на АБВ и Реформаторски блок и никакво на всички останали партии и коалиции.

 

 видяно 8520 пъти
назад

Коментари

До Цветана
Не бъркам.Много лекари в Бургас и другаде имат изнесени извън болниците частни кабинети и работят по договор с касата.Обслужват пациенти с направления и такива на платен преглед.А в случая с д-рХристова е друго.Тя иска да плаща нищожен наем като джипитата и да харчи ток и вода на воля.Те се разпределят според площта на кабинетите, а всичко друго се поема от болницата и центъра.Като иска толкова да работи извън центъра да си вземе под наем помещение в Средец, места за под наем колкото искащ.Ама така няма да и излезе сметката щото тогава ще си плаща всичко до стотинка.В момента джипитата и Танчев си надуват печките и климатиците до дупка, а специалистите от центъра зимата мръзнат, а през лятото се пържат от жега и плащат на другите мастрафа.Щото няма общинско ръководство да вземе мерки и да се намеси.Затуй оправия няма.А големия съветник Танчев работи нелегално и нищо не плаща.И ние му плащаме тарикатлъка.Много неща знам, а вие проверявайте преди да пишете хвалебствия и да хулите не който трябва.

от персонала
селски манталитет-към Таня

Таня
А в мед.център има една мед сестра Мила Калъчева,дето само ходи от кабенет на кабенет да оправи някоя клюка.А тя къде ще отиде,като никой нея иска тая интригантка.

Цветана
Тоз от персонала много бърка!Др Христова НяМА да работи на частно,а както до сега със Здравната каса! Просто иска да си плаща наем на Мед.център и да си работи самостоятелно.Защо трябва да вади пари за заплати на две счетоводители,а вече колко месеца не са и платили пътни до Бургас!Др Танчев също всеки месец плаща наем,ток,вода на Мед център!


Тоз от персонала много бърка!Др Христова НяМА да работи на частно,а както до сега със Здравната каса! Просто иска да си плаща наем на Мед.център и да си работи самостоятелно.Защо трябва да вади пари за заплати на две счетоводители,а вече колко месеца не са и платили пътни до Бургас!Др Танчев също всеки месец плаща наем,ток,вода на Мед център!

от персонала
До Сиска и останалите.Бъркате се, или някой ви подвежда.Д-р Христова има кабинет , в който да преглежда.Проблема е че д-р Танчев я навива да излезе извън медицинския център и да работи на самостоятелна практика.Това е удар по центъра и шефа търси спешно нов педиатър за да го запази.Щото ако и другите лекари се разбягат като Танчев и Христова на частно, център няма да има.Те двамата искат да си прибират паричките за тях си, а друг да плаща мастрафа по издръжката.Така се правят пари на чужд гръб.Танчев като се пише общественик и съветник да влезе той в центъра, а не да подкукуросва другите да излизат.Ама по кметска благословия си получи кабинетчето, опъва парите и забърква интриги.Да не говорим, че тука работи незаконно и си отчита направленията при Семир, а и в повечето случаи му се плаща на ръка и нищо не отчита.Плаче за проверка от касата.Ама като имаш гръб се получава.Кмета или знае и си трае, или Танчев го будалка и той не се усеща.Почвам да вярвам, че тия дето разправят че е тъп са прави.И съжалявам че съм гласувала за него.

АНАЛизатор
За какво му е на кмета детски лекар? Той внуци няма, пък и в Бургас специалисти бол. А и с тая "интеграционна" политика, дето я води, стимулира раждаемостта само на баира. На чаветата доктор не им трябва - етнически имунизирани са. Най им трябва акушер-гинеколог-психолог-педагог, че започват да раждат на по 12. А с това градско благоустройство и болницата е на път да се превърне в ненужен нужник, също като местната администрация.

сияна
ЗАЩО повечето специалисти си заминаха от града ни?Защо си замина др Кехайов-един доказан специалист,така нужен за града ни?Защо сега и др Христова иска да си замине?Никой от управляващите не го интересува какво ще стане с нашите деца,какво ще стане с родителите ни.Не всеки има възможност да се лекува в големия град.Защо тези които работят и които вадят пари на Мед център не издържат и напущат?А ТРИМА ДОКТОРИ обслужват две счетоводителки и една санитарка!Докога ще цари тази безотговорност и безочие!Нека да направим всичко необходимо за да не напусне др Христова!

111111
Общината е собственик на зградата на болницата и само той може да решава тези проблеми с даването на кабинети под наем .Кмета да се намеси за да не остане града без детски специалист.Личните отношения на Шефа на МЦ не ни интересуват !Града има нужда от кадърни специалисти.Д-р Христова успя да се докаже ,че е специалистка и майките и имат доверие.Вижте чакащите на нейната врата -всеки ден повече от 20 майки с деца -и чакащите на другите кабинети !Шефа не е виновен ,че няма собствено мнение и слуша пенсионерката !

LOVE
ДО СИСКА-Шефа на МЦ нямал свободен кабинет да даде на Д-Р Христова !Ами как даде на Д-Р Танчев кабинет Той да не е по-кадърен от педиаторката !Или защото Танчев е съветник и иска да го маха му правят четки .Брей то гъмжи от специалисти в този център Шефът им ,МИРА И САНИТАРКАТА !Голяма работа !

сиска
Изборите минаха и заминаха,ние продължаваме да живеем в този град!Скъпи управляващи не е ли вече време да помислите и за обикновените хора,които живеем в този град в който отглеждаме децата си ,в който работим и плащаме данъци.Мили родители вие знаете колко често децата ни боледуват и имат нужда от лекарска помощ.От близо една година в града ни работи д-р Христова педиатър,която идва от Бургас и лекува нашите деца.Надявам се че повечето майки я познават-млад човек,добър специалист,винаги усмихната и добронамерена!От месец април др Христова иска да мине на самостоятелна практика и да работи със Здравната каса-както е било и до сега.И мили родители може ли да си представите в нашата болница която"гъмжи,, от специалисти Медицинският център не може да и намери и даде кабинет!Лекарката е принудена да напусне и отново да бъдем без педиатър!Но кой ли мисли за нашите деца!Кой да помисли за това,че нямаме невролог,че имаме нужда от физиотерапия.Общината щом дава пари,трябва да иска отчет как се изразходват тези средства!Така че мили родители да не позволим на Мед.център да ни остави без лекар,който да лекува нашите деца!А и вие Общински съветници размърдайте се малко-стига мислете само за вас!

Лало
тъжна картинка са Гербчетата.Жабов усеща че блатото пресъхва.Тотална загуба в махалата.Чакам с голямата кошница да получа свестни предложения и финикийски знаци


в тази община истинския победител е БСП.Герб имат купени перференции за над 500 гласа и то не на гербаджии.Иначе щяха да духат супата.


и на тъмно и на светло,пак са толкоз


На тъмно ли са броени гласовете?


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 5023 пъти