Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


Чудна, Снежна, ама не и Приказка

Вече пет дни от както валя първият сняг в град Средец. Картината не е много по-различна от последния ден на старата година, особено по пътищата на града. Пекна слънце и снега бавно се топи. Каквото можа сама, природата го свърши. Ама може и отново да ни се ядоса! Питаме се обаче има ли някакво управление в общината, или покрай изборите и празниците са го ударили на уволнение. Десетки граждани ни заливат с неприлични предложения към управленческото общинско ТЯЛО, изразявайки желание да споделим в ефир сексуалните им фантазии със същото.Неприлични, но обосновани! Хората се чувстват неудовлетворени, че няма нито един изчистен паркинг в града. Нито централния, нито пред ,,Авеню‘‘, нито край големите магазини, а улиците и обществените тротоари са в ужасно състояние. Отделно пътното платно се превърна в движение в една посока. Чудим се, има ли въобще фирма спечелила зимното поддържане, или се справяме със силите на ,,мощното‘‘ ни общинско БКС. Като е мощно в усвояването на средства, да вземе да посвърши поне малко работа. Който и да е Усвоителя, бихме му препоръчали да почисти основни места в града и по селата. Да не говорим, че по централния път за Бургас нямаше отбивка за аварирали коли, които да не пречат на трафика. Все пак добре, че времето не е като в Шотландия и Скандинавието. Тогава директно замразяваме автомобилите до началото на лятото. Всъщност какво ни учудва, българина има уникално чувство за иронизиране на живота, който води. Погледнете паркинга до къщата на кмета и там не е почистено. Правилно го е казал народа - пред своя дом потънал в сняг, а чакаме да оправи общинския батак.

Р.Р. Ямболската Снежанка и седемте общински джуджета препоръчват да си стоите в къщи !

 видяно 55575 пъти
назад

Коментари

до "ааа забравих...."
вече не му трябват.Сега за изборите ако се осере Жабата може да ги върне.Дреме му на дедовия.Каквото нареди бахурана това става.Божидарчо Кравата да ходи да лиже там или вече му се изтърка езика

Странджански мутант
Невероятен град ! Невероятни хора ! Спят...почти непрекъснато. Спокойни души.Вали сняг, а по улиците няма и снежинка. Мощни снегопочистващи машини се разхождат с вдигнати за почест гребла. Никакви протести срещу чистите и проходими улици. Индоевропейските Граждани за Европейско Развитие на Бойковината са щастливи. В Народната Полиция попълват протоколи. Богоявление !

ааа забравих да питам
ТОВА ГО ПИШЕ ОБИДИНИЮ БОЖИДАРЧО ОТ ЗАГОРЦИ ДЕБЕЛИЯ БАХУРАН МУ ГО НАБИ ВЪЪЪЪ....ГЪЪЪЪЪЪЪЪЗЪЪЪЪЪ ХУБАВО ДО КАМБАНИТЕ......ДА МУ Е ЗА ЧЧЧ.ННН.ГОДИНА.


sabodise narode daite da izlezem i dago igonim tozi bokluk da si otiva v burgas toi i bec tova donese tolkova burgazli i toi patuva sqkave4er dasi sedi tam


kmeta e bokluk


ще ги сменим но ще дойдат други боклуци.Така докато най после не вземем да ги бесим по стълбовете.И страха да не увиснат на въжето ще ги вразуми всички и политици и прокурори и съдии.


да всички са наясно кой гушва парите и кой с кого ги дели.Жалки лакоми човечета.Време е да изметем боклука на тези избори

още по ядосан
да много пари ще влезат в някой джоб.Ще намажат и водачите на машините.От тройно надписаните часове за снегопочистване ще икономисат гориво,а пък ние ше заделяме пари от глемите ни пенсии и заплати за да платим до месец март с отстъпка.....БРАВОООО!!!!

`ЯДОСАН
НЕ СЕ ЧУДЕТЕ КОЯ ФИРМА ИЗВЪРШВА СНЕГОПОЧИСТВАНЕ,МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕТЕ. ,БКС ИМА ЕДНА МАШИНА.ДРУГИТЕ СА ЧАСТНИ.ПОЧИСТВАТ СЕ УЛИЦИТЕ ПО КОИТО КМЕТА ОТИВА НА РАБОТА.ПО ВСИЧКИ МАЛКИ УЛИЦИ НЕ Е МИНАЛА МАШИНА,ИЛИ МИНАВАТ С ВДИГНАТИ ГРЕБЛА.ОТ ХВЪРЛЕНИЯТ СОЛЕН ПЯСЪК СЕ ПОЛУЧАВАТ ЯЗВИ В СНЕГА КОИТО ТРОШАТ АВТОМОБИЛИТЕ.НИЕ ЩЕ СИ ПЛАТИМ ЩЕТИТЕ,А НЯКОЙ ЩЕ ГУШНЕ ПАРИТЕ ОТ НЕРЕАЛНОТО СНЕГОПОЧИСТВАНЕ,А ДРУГ ОТ КОМИСИОНИ.

Марияна Жекова
Ще си позволя да прехвърля един от коментарите си и тук и да призова да проявите малко разбиране към ситуацията и бизнес идеята, заложена в бездействието на общинското ръководство и по-специално на главата на това ръководство - кметя Жабов. Уважаеми жители на град Средец и Общината, в своите изказвания често съм заставала срещу властта в градчето, критикувайки избрания за втори мандат кмет Иван Жабов. Днес обаче осъзнавам гениалната му мисъл на управленец и прозрях великата му финансова и икономическа логика на ръководител. Предсавете си след тази киша, когато довечера температурите паднат под нулата. Перфектната ледена пързалка и предпоставка за трошене на крака, ръце, глави. Така качествено потрошени се отправяте къде? Ами в местната болница, разбира се. Приходи за болницата, приходи за аптеките, за материяли, за обезболяващи. В тази ледена епоха не са малко предпоставките за ПТП-та и нежелано безпроблемно паркиране в произволна посока. Разбира се обстановката не позволява да откарате возилато да Бургас и по подразбиране печеливши са местните автосервизи. Освен това проблемното придвижване до Бургас ще ограничи и непрекъсната миграция на жители в областния град, така най-накрая ще забравят за големите вериги,като Билла, Кауфланд, Метро и пр. съсипващи дребния бизнес и оползотворявайки поотлежалата стока по местните хранителни магазинчета. Как и да го погледна, всичко е в полза на местния бизнес, но хората ще го оценят на следващите избри, когато отдавна ще са забравили тази снежна одисея... Дали има заигравка на бизнеса с властта тук мога само да гадая!!!


оставете го на мира бе хора.Не може спокойно да си харчи парите. Той не е притеснителен,перде си е от малък ама знае ли човек.Едно инфаркче и край

до наглия кмет
не всички караме джипове


и това ще стане още на тези избори ако имаме акъл в главите си

stud
zaoivete kmeta w snega


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 9344 пъти