Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


ОБЩИНСКА СЕСИЯ - МЕСЕЦ НОЕМВРИ

Вчера, 30.11.2016г./сряда/, от 9.30 часа в зала № 1 на общината се проведе четиринадесетото редовно заседание на общинския съвет.Директорката на местната инициативна група /МИГ/ г-жа Стоянка Иванова освободи съветническото място. Текст в Наредбата на МИГ не позволяваше да остане съветник.На нейно място положи клетва Антоанета Колеолова. Нека отворим една скоба и споменем, че МИГ-Средец бе одобрен за новия програмен период 2016-2020г., от което надяваме се ще се възползват дребния и среден бизнес в общината.Натрупаният опит в управлението, предишния директор на МИГ г-жа Шиварова, по настоящем предава като директор на МИГ-Котел. Заседанието на общинския съвет продължи с прекратяване на концесионен договор за язовир в землището на село Момина Църква. Бе дадено разрешение за издаване на записна заповед от кмета в полза на Агенция социално подпомагане, по Фонда с наименование "топъл обяд за гражданите на Средец". Приет бе и годишния план за ползване на дървесина от горските територии.За 2017г. ползването е намалено на 24 000 кубика/с около 70% от общото ползване за година/. В т.8 кмета осветли общинските съветници в актуализиране на план в изпълнение на областната стратегия за интегриране на българските граждани от ромски произход. Бе заявено участие на общината в чакълирането на определени улици в махалата.Съветниците изненадващо отказаха заплащане на транспортните разходи на началника на пожарната и на главния инспектор "контрол на храните". Интерес предизвика предпоследната точка в дневния ред и разсъни подремналите от крехката публика. Отхвърлено бе изменението на Правилника за дейността,структурата,числения състав и управление на предоставеното общинско имущество на Общинско предприятие "Озеленяване,благоустройство и чистота". Липсата на директора за да отговори на въпросите на съветниците, възмути последните и те не приеха измененията. Това породи спонтанно избухване на кмета на общината и с изразни похвати  достойни за селски пъдар, той напусна залата. Това не смути старите общински съветници свикнали с подобни изблици, но "новобранците" изпаднаха в обяснителен режим дори когато Жабов вече беше напуснал мястото на събитието. В последна точка "Питания" дежурния въпрос какво става със санирането на блоковете, получи окончателен отговор, че това ще стане, но друг път.видяно 55570 пъти
назад

Коментари

ahmad
I giornalisti riportano SuperBall.id, Imadudin Robani Adam undangan pernikahan elegan dan murah undangan pernikahan simple undangan pernikahan online undangan pernikahan artis

хейтърче
Случайно ли е ,че всички ,които изброяваш са местни хора, а удобно криеш истинският проблем.Най големият грях на Жабов е,че се обгради с хора,които нямат нищо общо с града ни, пък и той самият отдавна живее в Бургас,ама за едно си прав пуста лакомия.

жабата лъже
повече от дъртите цигани затова го харесват мангалите.Надмина и бате Бойко

хейтър
стоянка при ненчо,цъцара при манев,плондера камалиев при бенката,шиварова при колелиев и пройков,барсалата при майка си а сега и тя в герб-гроб.Пълна каша заради тази пуста власт и лакомия.

Омерзен
Пак ни излъга Жабов. Имало писмо от Лиляна Павлова за спиране на финансирането за саниране. Не е вярно! В писмото се казва,че за блоковете с вече сключени договори пари ще има. Просто кмета върти и суче Джеджето да вземе изпълнението на санирането. За да му отдели неговия пай! И ни прави на глупаци!

мммм
МИ ТЯ ТАЗ стоянка НЕ БЕШЕ ЛИ С НЕНЧО, МММ,БЕШЕ,СЕГА ГЕРБА НА НА ВЛАЗ И ЛИЖИ ГЪЗ..ВЕ

пффф
вижте СЯ, домата за да се появи трябва да каже нещо, ама какво, като е прост, за туй по убаво да си остане в сянка

Бойко Б.
Браво момченца.Против бежанците сме.Няма нищо за доене вече.Освен за мене пичове!

Беновска
ДОМАТА НА РАЗДОРА


Големи защитници на блатото коментират тук.Колко пъти го викаме Доматчето в комисиите.Защо веднъж не дойде

sos
Най важната новина от вчера е приетата Декларация с която съветниците се обявяват против изграждането на бежански центрове от какъвто и да е вид на територията на Общината за което заслужават поздравления.Не ви прави чест да неглижирате тази факт.Директора на ОБЧ си го знаем но дали е вярно,че заради това гласуване няколко човека от бившето БКС ще останат без работа?

очакващ саниране
Угасна всякаква надежда в мен след вашата статия! Мамата ми се такова и кръвно вдигнах! Почвам да псувам наред- от общинска администрация през кмет та чак до министерски съвет! Нищо, че последният е в оставка!


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 9345 пъти