Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


СЪОБЩЕНИЯ !!!

    Утре, 30.11.2016г., сряда от 09.30 часа в зала № 1 на общината се се проведе четиринадесетото заседание на общинския съвет. Проектът за дневен ред е от 17 точки. Вход свободен.

 

Новинка от Бургас 

Коледните празници наближават и коледното настроение ни завладява постепенно. Мислим за подаръци за любимите си хора, за приятна почивка с приятели, за богати трапези... Идва ред и на коледните дръвчета.Купуването на специално отгледани дръвчета е най-добрата алтернатива срещу отсичането или ползването на изкуствени пластмасови елхи. Внасяйки в дома си живо коледно дръвче внасяте и така желания уют и красота, същевременно щадите природата.В рамките на девет дни от 14 до 22 декември, на централния вход на експо център Флора, ще бъдат подредени малки и големи, но все красиво зелени, коледни дръвчета в саксия.Освен да си купите дръвче на място ще може да получите и съвети как да продължите с грижите по отглеждането му до следващата зима. И така до красивото коледно дърво,в компанията на ароматите на канела, греяно вино и домашни сладкиши, сред най-близките ни хора ще посрещнем празниците.

 

И накрая малко любопитна статистика от проведения национален референдум на територията на община Средец. Нещо , което няма къде да намерите. Както знаете около 11 000 гласа не достигнаха на референдума за да премине прага и стане задължителен за изпълнение. Припомняме:

1 въпрос - за мажоритарни избори 71,95%-да, 16,05%-не

2 въпрос - за задълж.гласуване  61,89%-да, 25,96%-не

3 въпрос - за субсидия 1 лев  72,16%-да, 1502%-не

а сега в община Средец :

От общо 12 062 с право на глас, са гласували 6 238 - 51,72%, тоест ако зависеше от община Средец сега депутатите щяха да бъдат задължени да изпълнят народната воля. Гласували от града 3 498, а от селата 2 740 души. Отговорили са както следва:

1 въпрос - 4 013-да/64,33%/,  1 006-не/16,13%/

2 въпрос - 3 890-да/62,36%/,  1 316-не/21,10%/

3 въпрос - 3 868-да/62,01%/,  1 101-не/17,65%/

Забелязва се устойчиво гласуване с приблизителен резултат "да" и при трите въпроса.Липсата на разграничение на въпросите,както и високата активност показват одобрение към самия референдум. Притеснителна е продължаващата тенденция за намаляване на населението на общината, а от там и на гласоподавателите. Друг смущаващ, но логичен факт е, че е нарушен балансът между гласоподавателите в града и тези на село. До преди няколко години той беше 50/50, а сега е в полза на града-от общо 12 062 с право на глас, в града са 7 471 /61,94%/, а в селата 4 591 /38,06%/. Възможно е общинското ръководство да вижда решение на проблема във високата популация на определен етност или в заселване на "миролюбиви" мигранти в обезлюдените села, както и в прииждащите "туристи" по време на местни избори, но дали ще им бъде позволено вече.....

 видяно 55572 пъти
назад

Коментари

гражданин
Браво бе мангал! Изцяло съм съгласен с теб. Жабов наистина е баща на хората в общината! Защото направо ни такова майката!

Милен Боянов
верно ли бе, тяхната мама съветнишка? как може да тормозят бащицата на общината! ни ги е срам!

неинформиран
Сос-ци, време е да публикувате статия за вчерашната сесия но общинския съвет. Щото подочувам, че са отхвърлили докладна на кмета за общинското БКС, той побеснял и преждевременно напуснал сесията, червен като рак! Я дайте повече информация за случая!

Ох Божеее
Тоя на просветата е такъв простак- изгонен за кражби от Загорци от Пройков. А пък Божидарчо освен че е диспансеризиран си е пълен тъпчо. Е, това са кадрите на Жабов. Да не забравим Джеджето, Барсалата и други боклуци на изживяване. ЖАБОВ! ГОТВИ СЕ ЗА ПРОКОРАТУРАТА! Успех , тъпанар алчен!


БРАВО' РУСИ'САМО ТАКА ,ИЗБИЙ ГИ ДО КРАЙ.

Руси - СКАТ
Въпрос? Ще позволят ли тъпите Грудовци/Среденчани/ Все още Дебелия кмет и Доня Бахурана да серат дебели лайна без да си плащат изяденото? Такава простотия в Средец не е властвала от 1960 година. Половината общинари не знаят какво работят- но вземат заплата. Връх са дама простаци от Загорци. Единият е шеф на просветата а не знае как да си пусне компютъра. Другия само си разкарва костюмите -пуши и се хили -доказва ежедневно, че е с жълт паспорт. Да не споменаваме, че половината служители са дърти пенсионери при положение, че има толкова млади хора без работа. Потрес и гнусотия. Ще се пукне балона. Ще изтекат мръсотиите ис Барсалата, и с оня гюм-дебел Джеджето...


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 9344 пъти